firaReus celebra el seu 75è aniversari amb rècord d’activitat

firaReus celebra enguany els 75 anys des de la primera «Exposición Provincial de Muestras» que es va fer a la ciutat l’any 1942 i que va donar pas a l’exproReus i com a conseqüència, a la creació de firaReus. Per aquest motiu, divendres, 17 de març, l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus acollirà l’acte institucional i l’espectacle commemoratiu d’aquests 75 anys d’història al qual hi estaran convidats expositors i persones vinculades a la història de la fira.

També a finals d’any es presentarà un documental del 75è aniversari que dirigirà el realitzador Daniel Villanueva, director de l’Escola de Cinema de Reus i que es farà amb imatges del Centre de la Imatge de Mas Iglesias.

El 2017 firaReus batrà un rècord d’activitat: hi ha confirmades 13 fires (dues més que l’any passat), 5 congressos (el màxim anual fins ara era de 4) i més de 120 actes programats. Així, durant el 1r semestre hi haurà activitat programada totes les setmanes, amb només un cap de setmana lliure, que coincideix amb la Setmana Santa. En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, «firaReus s’ha posicionat com un element indispensable de projecció de ciutat, que col·labora a generar un important impacte econòmic a la ciutat».

Pel que fa als congressos, firaReus acollirà un total de 5 congressos d’àmbit català o estatal: el IV Congrés de Pediatria Pràctica (31 març i 1 abril), el Congrés Català d’Urgències i Emergències Mèdiques (27 i 28 abril), el Congrés d’Arxivística de Catalunya (del 4 al 6 maig), el Congrés Internacional de la Bicicleta (18 i 19 maig) i les Jornades de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (27 i 28 octubre).

Des de la posada en marxa de l’edifici, les noves instal·lacions de Tecnoparc hauran acollit al finalitzar el 2017 un total 14 congressos de caràcter autonòmic, estatal o internacional que hauran aplegat a un total de 4.610 congressistes. La majoria de congressos realitzats són de l’àmbit mèdic, concretament de les següents especialitats: arterioesclerosis, radiologia, nutrició, infermeria, farmàcia, pediatria, oncologia, digestologia, pnemologia, urgències i emergències.

En aquest sentit, Reus és una de les 8 destinacions catalanes que, per infraestructures i estructura, formen part del Catalunya Convention Bureau, l’oficina de congressos de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Lloret de Mar, Sitges i Port Aventura. Ho és perquè compleix aquests requisits: té un palau de congressos amb auditori, sales, zona expositiva i de càtering, i també oficina de congressos, capacitat hotelera i bones comunicacions.

Pel que fa a l’altre gran eix de l’activitat de firaReus, les fires, firaReus es consolida com a segona fira de Catalunya per nombre de certàmens i expositors. El calendari d’activitats preveu diferents tipus de fires:

5 fires pròpies: Bestial, Saló de la Moto, Autoprimavera, exproReus i Tot Nuvis.

2 fires d’organització mixta: Catbrick (organitzada conjuntament amb la URV), Epocauto (organitzada amb l’empresa Eventos del Motor).

6 fires organitzades per empreses externes: Antiquaris i Artistes, Fira Formació, Expobike, Fira de Recanvis, EcoReus, Parc de Nadal.

El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha ressaltat que «hem aconseguit que totes les fires i esdeveniments tinguin resultats positius i l’increment en el nombre de fires es deu a la promoció privada o mixta de certàmens». A més de les fires esmentades, actualment s’està estudiant la viabilitat de fer-ne 4 més de noves.

El calendari firal s’ha completat d’una banda amb jornades tècniques de referència en l’àmbit TIC com són Ficommerce (22 de març), SmartRegion (20 d’abril), 3D Event (24 de maig), Robocat (25 de març). I de l’altra, amb espectacles a l’Auditori, per als quals s’ha creat una tarifa de promoció d’espectacles.

Des de la posada en marxa de l’edifici Tecnoparc l’activitat de firaReus ha passat de 77 dies d’ocupació a una mitjana de 182 i ha triplicat el nombre d’actes, passant de 43 actes a una mitjana de 120.

La celebració dels 75 anys de firaReus es farà el divendres 17 de març amb un acte institucional i espectacle commemoratiu a l’Auditori Antoni Gaudí de l’Edifici Tecnoparc.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.