Fons Next Generation per a les biblioteques municipals

Les biblioteques municipals rebran 10.000 euros dels Fons Next Generation per a l’adquisició de fons documental. Concretament seran 5.000 euros per a cada biblioteca, participant així de la convocatòria per a l’adquisició de fons documental de llibres per a les Biblioteques Municipals de Reus gestionades per la Regidoria de Cul tura de l’Ajuntament de Reus i incloses dins el Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya. Formen part de les Biblioteques Municipals de Reus la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera.

Responent a la convocatòria, el  contingut i la temàtica dels llibres que s’adquireixen seran tècnicament adequats per a les biblioteques públiques d’ús públic general: literatura (poesia, novel·la, assaig, etc.), infantil i juvenil (narrativa, etc.), i qualsevol altra matèria o temàtica que es consideri interessant per als usuaris de la biblioteca. En aquesta ocasió a més seran especialment tinguts en compte llibres que afavoreixin la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables.

Així mateix també s’adquiriran diversos exemplars d’una mateixa edició per a la realització d’activitats col·lectives. L’adquisició de fons documental de llibres es distribuirà de la següent manera per a la reposició i manteniment de la col·lecció bàsica segons el llistat tancat de títols enviat per les BMR i atenent a les directrius marcades a la convocatòria de la subvenció.

Aquesta dotació extraordinària les Biblioteques Municipals de Reus l’han destinat en bona part a materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran, també amb llenguatge bata i sensitius, per tal d’afavorir la lectura de persones amb diversitat funcional i han comptat amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

El procés públic de contractació ha estat adjudicat a l’empresa Infobibliotecas.

L’ajut és a càrrec de l’instrument financer dels Next Generation UE en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d’acord amb la convocatòria de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l’adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.