Formació per a persones joves desocupades en competències TIC

Techma Business School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, col·laborarà amb T-Systems, empresa tecnològica amb centre operatiu a Reus, la Fundación Esplai, entitat que treballa en l’àmbit de la inclusió social des de l’acció socioeducativa, i amb la Cambra de Comerç de Reus, que cofinança el programa juntament amb  T-Systems, en la formació de professionals qualificats per satisfer la demanda del sector TIC. Les quatre organitzacions impulsen la segona edició d’un bootcamp tecnològic altament especialitzat mitjançant el qual persones joves desocupades milloraran la seva formació tecnològica facilitant la seva inserció laboral.

Actualment hi ha en marxa una altre edició d’aquest coding bootcamp que es va iniciar a principis d’abril, amb un gran èxit de participació, amb una vintena de joves que el finalitzaran el pròxim dia 30 de juny. Es preveu una inserció laboral de gairebé el 100% dels alumnes que el finalitzin a inicis del mes de juliol. Els beneficis d’aquesta iniciativa tenen impacte tant a nivell social, per les possibilitats que dona a persones desocupades de trobar una feina, com empresarial, ja que actualment el sector tecnològic està en una dinàmica de creixement que necessita professionals qualificats per continuar fent front a la demanda de serveis que tenen aquestes empreses.

Els cursos són gratuïts i tenen una càrrega formativa de 300 hores. Aquesta segona convocatòria començarà el 4 de juliol i la demanda està sent molt elevada. Els interessats poden trobar més informació a https://techmabs.com/technology/. on queden encara queden algunes places, però ja està oberta la inscripció a la 3ª convocatòria que s’ iniciarà al setembre. 

Les persones que els superin tindran la qualificació de programadors junior en Java i Angular i optaran a un lloc de treball a T-Systems. La col·laboració va néixer al Camp de Tarragona però ja s’ha replicat a altres zones de l’Estat con Galícia o Granada on aquesta empresa líder al sector tecnològic hi té presència.

La directora general de Techma Business School, Alba Campos, ha explicat que “som una escola de negocis enfocada a la tecnologia i la digitalització i, en aquest sentit, el sector TIC és estratègic per a nosaltres, per això poder donar resposta a les necessitats d’una empresa com T-Systems col·laborant amb un partner amb l’experiència de la Fundació Esplai i el suport empresarial de la Cambra de Reus, té un gran valor per a nosaltres”.

Per la seva banda, David Oliva, de T-Systems, ha valorat molt positivament “aquestes iniciatives que donen l’oportunitat als més joves d’accedir a un sector que, només en l’últim any, ha augmentat la demanda de professionals casi un 7% i la seva taxa d’atur és de tan sols el 3%”.  Oliva també ha destacat que “els alumnes que realitzin aquests cursos podran completar la seva formació a les nostres instal·lacions de Reus, estar en contacte amb la realitat laboral i arribar a formar part d’una gran empresa multinacional com T-Systems”.

Des de la Fundació Esplai, Joel Ferrer, considera que “aquesta col·laboració ens permetrà que persones desocupades puguin postular a posicions laborals de qualitat, amb sous per sobre de la mitjana i possibilitat de desenvolupament en un sector cada cop més important al territori”.

Des de la Cambra de Comerç de Reus, el president, Jordi Just, apunta que la iniciativa “subratlla la importància de fer xarxa amb altres realitats empresarials, contribuint a l’ocupació del col·lectiu de joves amb competències professionals tecnificades de base que poden contribuir a la projecció professional d’aquestes persones en el sector de les TIC.”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.