Forn Sistaré al Congrés Internacional de la Fleca

Aquesta ha estat la 2ª edició d’aquest certamen, que ha recordat el gran mestre forner Eduard Crespo, traspassat recentment.
S’ha celebrat tot aquest cap de setmana a l’Estació del Nord de Barcelona, coincidint amb la celebració del dia Mundial del Pa el 16 d’octubre. Un gran esdeveniment del món de el pa organitzat per PANATICS i el Gremi de Forners de Barcelona amb un únic objectiu: promoure, difondre i donar a conèixer l’elaboració i presentació de el pa de qualitat.
Més de 600 metres quadrats dedicats, exclusivament, a l’elaboració i demostració de diferents tipus de pans artesans a càrrec de més de 60 prestigiosos i reconeguts forners artesans d’àmbit nacional i internacional, i amb la presència i col·laboració de la gran
majoria de proveïdors del sector. El dissabte, coincidint amb el Dia Mundial del Pa es va er un emotiu homenatge a l’amic i Gran Mestre Forner Eduard Crespo Almela de la Fleca Balmes de Barcelona, precursor d’aquest Congrés des de l’inici.
El Forn Sistaré pe la seva part, com és habitual hi ha volgut fer algunes elaboracions ADN Reus, per promoure el territori la ciutat.
Així, i coincidint amb la campanya TEMPS D’AVELLANA, han fet una coca de forner amb avellanes DOP Avellana de Reus, de més d’un metre que ha estat banyada amb oli OOVE DOP Siurana i ruixada i cremada de forma espectacular amb Vermut de Reus.
S’ha elaborat també un pa especial amb Avellana i panses macerades al Vermut de Reus, i un pa de pol·len fresc Muria, una versió del pa que s’acostuma a fer de froma especial pel Restaurant Quatre Molins de Cornudella del xef Rafel Muria.
I de forma molt especial, tot i estar fora de dates, perquè no és ni Sant Jordi ni a Diada de Catalunya que és quan s’acosyuma a fer, en honor al mestre Eduard Crespo, que va ser el creador d’aquest pa tant “nostru”, vam voler fer el PA DE SANT JORDI.
I per cerlebrar aquest memorial, també hi vam portar dues barres de 20kg cadascuna i de més de 2 metres de llarg, que van tenir més de 24 hores de fermentació i 4 hores de cocció. Aquestes barres han estat exposades al Congrés durant tot el cap de setmana.
Contents i satisfets de veure que el sector torna amb força després d’aquest any i mig de pandèmia, i de poder tornar a compartir amb normalitat amb els grans companys d’ofici.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.