Fulles a la tardor 

Ester Borràs Giol

Tornem a les Muntanyes de Prades i més concretament al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. El Paratge forma part d’una zona més àmplia coneguda simplement com a Bosc de Poblet, que està solcat per diverses valls (l’Argentada, Castellfollit, el Titllar, els Torners…), que ofereixen aspectes interessants en pràcticament tots els àmbits de la natura: flora, fauna i geologia. El Paratge Natural de Poblet forma part de la xarxa MEDFORVAL que agrupa espais naturals mediterranis amb boscos d’alt valor ecològic i la vall de Castellfollit està catalogada com a Geozona dins l’inventari de zones i espais d’interès geològic de Catalunya. 

En aquest cas, us proposem una excursió per les valls de Castellfollit i l’Argentada. Ambdues estan orientades cap a la Conca de Barberà, és a dir, cap al nord, són obagues i aquest és un dels motius pels quals ofereixen una gran densitat i diversitat forestal. La tardor és especialment atractiu d’anar-hi perquè hi ha tot d’arbres i arbustos caducifolis que canvien el color de les seves fulles. 

Arrodonirem la sortida pujant a l’emblemàtica Mola d’Estat, des d’on la vista s’estén Catalunya endins, fins als Pirineus, mentre que per l’altra banda tenim unes vistes magnífiques de la vall del Brugent, també amb punts acolorits de tardor. Un altre dels al·licients serà el nostre pas a prop de la mina Atrevida, una de les mines de barita més importants de la zona.

GEPEC 

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat 

Més informació: 

977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.