Fundació Mémora i Fundació Rosa María Vivar signen un conveni per impulsar accions de formació per a col·lectius vinculats a l’Alzheimer

Mémora, a través de la seva Fundació, ha signat aquest divendres amb la Fundació Rosa M. Vivar un conveni de col·laboració que permetrà a ambdues entitats organitzar accions de formació i divulgació dirigides a persones i famílies que conviuen amb l’Alzheimer i altres col·lectius amb alteracions cognitives, així com per a professionals del sector i la població en general que tingui interès en la prevenció de la memòria i millora de la salut cognitiva.

En l’acte de signatura, que ha tingut lloc a Reus, han intervingut la presidenta de la Fundación Rosa M. Vivar, Margarita Oliva, i el director de la Fundació Mémora, Joan Berenguer, que ha aprofitat l’ocasió per entregar a la Fundació Rosa M. Vivar un centenar d’exemplars del  llibre Acoloreix la teva memòria. Es tracta d’un recull de 45 cartells publicitaris per pintar, que van marcar una època i que formen part de la memòria col·lectiva i de la vida de moltes persones. El llibre és una eina de treball inclusiva que permet fer un treball intens de reminiscència, reforçat amb un vídeo amb les imatges i cançons de tots aquest anuncis.

La Fundación Rosa M. Vivar lliurarà als professionals del l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp aquest material didàctic per tal que contribueixin positivament al treball de les teràpies d’estimulació cognitives del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria.

Joan Berenguer, director de la Fundació Mémora, ha subratllat: “Com a organització compromesa amb l’acompanyament a les famílies i el suport als professionals dels àmbits sanitari, social i comunitari, estem molt orgullosos d’iniciar aquesta col·laboració amb Fundación Rosa M. Vivar, una entitat molt implicada amb les necessitats socials del territori i, gràcies al seu impuls, els malalts d’Alzheimer de Reus i el Camp de Tarragona disposen d’unes noves i avantguardistes instal·lacions al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria”.

Margarita Oliva, presidenta de la Fundación Rosa M. Vivar, ha destacat “la sensibilitat i compromís de la Fundació Mémora per afavorir col·lectius especialment vulnerables i facilitar la difusió i el coneixement d’una gran diversitat de temàtiques que son d’interès per a tothom”. “Agraïm la seva col·laboració per aportar valor afegit i un component didàctic a la societat”, ha afegit.

Sobre Fundació Mémora

Fundació Mémora té la finalitat de proporcionar ajuda a la societat, donant suport i millorant l’atenció a les persones i les famílies en situació de procés final de vida. Els quatre grans eixos d’actuació són sensibilització, investigació i innovació, formació i acció social.

Mémora és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris. Realitza més de 50.000 serveis funeraris i 23.000 incineracions i més de 45.000 famílies van ocupar les seves sales de vetlla a Espanya i Portugal. A tot Espanya, el grup gestiona, a través de 1.400 professionals, 139 tanatoris, 33 crematoris i 22 cementiris, oferint servei a nivell local amb solucions nacionals i visió internacional.

Sobre Fundación Rosa María Vivar

La Fundación Rosa M. Vivar és una organització sense ànim de lucre que ha promogut les noves instal·lacions del Centre Terapèutic per l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria, un espai excel·lent i especialitzat en teràpies no farmacològiques per a persones amb Alzheimer i altres trastorns neurocognitius. Actualment, la Fundació està focalitzada en desenvolupar nous projectes socials en l’àmbit de l’Alzheimer i també en col·lectius diversos, per millorar la seva salut cognitiva i la prevenció de trastorns cognitius. Així mateix, la Fundació realitza tasques de sensibilització i divulgació d’aquests àmbits.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.