GAIREBÉ 460.000 EUROS D’INVERSIÓ INDUÏDA A TRAVÉS DEL PROGRAMA REEMPRESA DURANT EL 2018

 S’han assolit 10 casos d’èxit que han comportat el manteniment d’una vintena de llocs de treball

El servei de REEMPRESA que s’ofereix a través de REDESSA va gestionar durant el 2018, l’oferta de 32 empreses cedents i la sol·licitud de 23 reemprenedors. Aquestes xifres s’han traduït en la realització de 16 processos amb els quals s’han assolit 10 casos d’èxit. Tot plegat ha comportat una inversió induïda (l’import pel qual s’han traspassat les empreses), de gairebé 460.000 euros i el manteniment d’una vintena de llocs de treball. La majoria dels casos d’èxit són del sector serveis. La resta són de la indústria alimentària, la restauració i el comerç.

Reempresa és el programa de “compravenda” de petites i mitjanes empreses de Catalunya que s’ofereix en el ventall de serveis que es gestionen des de REDESSA, per encàrrec de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de R eus.
El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, assegura que “l’activitat que realitza el centre de Reempresa a les instal·lacions de Tecnoredessa complementa els serveis a empreses i emprenedors centrant-se en negocis que, si no trobessin un reemprenedor, haurien de tancar les seves portes i eliminar els seus llocs de treball perquè majoritàriament, no tenen relleu generacional”.

El servei de Reempresa es va posar en funcionament a les instal·lacions de Tecnoredessa fa 5 anys, al desembre de 2013. Des d’aleshores, s’han gestionat 154 empreses cedents, la sol·licitud de 189 reemprenedors i més d’un centenar de processos que s’han tancat amb 45 casos d’èxit. La inversió induïda del Reempresa a REDESSA des de 2013 és de més de 2.550.000 euros i 125 llocs de treball salvaguardats.

El mecanisme de Reempresa possibilita la compra d’una empresa al seu propietari (cedent) i permet que el reemprenedor pugui autoocupar-se, sense haver de passar necessàriament per la fase de creació. El programa del curs se centra en ajudar als assistents a identificar el seu projecte de Reempresa i apropar als futurs reemprenedors les característiques dels processos de compravenda d’empreses. També es dóna suport en l’elaboració d’un pla de Reempresa per valorar la viabilitat d’un projecte empresarial.

Les empreses que entren al programa han de complir dos requisits: estar en funcionament i ser viables econòmicament. Normalment, el procés d’ençà que es comença la cessió d’una empresa fins que aquesta està en ple funcionament té una durada d’uns 6 mesos.
Els interessats a contactar amb l’oficina d’atenció del Centre de Reempresa de Catalun ya, situada a Tecnoredessa, ho poden fer a través del telèfon 977 300 304 o a través del correu electrònic redessa@redessa.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.