‘La Ganxet Pintxo toca dos àmbits: el solidari i el cultural’ per Isaac Sanromà

La Ganxet Pintxo arriba a la seva 13a edició. Comentem les novetats, expectatives, participants i activitats paral·leles d’aquesta edició de tardor.

Quines són les novetats d’aquesta edició?                                                              Una de les línies estratègiques de la ruta, durant aquestes darreres edicions, era millorar la qualitat de les tapes. I enguany pugem un esglaó, amb una presentació més acurada que també es reproduirà a la guia de la ruta, abandonant el plànol tradicional i apostant per una presentació encara més acurada de les diverses propostes.

Quants establiments participen?                                                                             Són 42 establiments. Una xifra que s’ajusta, també, al que ens havíem proposat ara fa un any, reduint progressivament el número de participants fins arribar a aquesta xifra.

Activitats paral·leles?                                                                                              Com sempre la Ganxet Pintxo toca dos àmbits, el solidari i el cultural. En el primer reeditem l’exitosa campanya per incrementar les donacions de sang a l’Hospital de Sant Joan de Reus. Als donants els obsequiarem amb dues tapes per la ruta i dos tiquets per l’esmorzar de la fira de l’oli nou de la DOP Siurana, que també s’ha sumat de manera entusiasta a la campanya. En l’àmbit cultural col·laborem amb el festival de música ACCENTS, amb el festival de cinema MEMORIMAGE i, també, en la promoció de l’espectacle que el Taller Baix Camp oferirà, el 23 de novembre, al Teatre Bartrina vinculat a Reus Capital de la Cultura Catalana.

Es manté la novetat de la Ganxet Pintxo anterior, els menús de tapes?  Efectivament, mantenim el menú de tapes que serviran, en aquesta ocasió, quatre establiments. I a més, en aquesta ocasió, el reduïm de 35 a 30 euros, buscant un preu més atractiu i competitiu. La imatge està centrada en el món casteller… Com sempre la GP és sensible als fets de ciutat més destacats. I els Xiquets de Reus constitueixen, actualment, una de les realitats associatives més fecundes. Per això el Josep López, terç dels de la camisa avellana, és el protagonista del cartell d’enguany.

Cada edició la Ganxet Pintxo supera les previsions. Quines són les expectatives? Des de l’última edició ja vam decidir que no ens obsessionaríem per les xifres tenint en compte, a més, que en total haurem reduït en prop d’una vintena els establiments participants. Per tant, la nostra prioritat és la qualitat. I en aquesta sentit l’expectativa que ens fixem és la de satisfer els paladars cada cop més exigents dels clients de la ruta.

Com pot afectar l’actual situació político-social a l’esdeveniment?                         És evident que vivim unes setmanes de gran convulsió social i entre d’altres conseqüències col·laterals cal apuntar,‘La Ganxet Pintxo toca dos àmbits: el solidari i el cultural’ també, les que afecten al consum en el comerç en general i en la restauració en particular. Per això esperem que la Ganxet Pintxo marqui un repunt en aquesta tendència. És una cita esperada, marcada a l’agenda de molta gent, i cal esperar que es converteixi en un bon revulsiu abans d’un període comercial tan important i transcendent com és el Nadal.

Té sostre la Ganxet Pintxo?                                                                            Nosaltres mateixos ens continuem sorprenent de la capacitat d’atracció de la ruta després de tretze edicions en sis anys. El secret és la professionalitat dels restauradors que, amb la seva manera de fer i d’actuar, mantenen inalterable l’atractiu de la Ganxet Pintxo.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.