El Gaudí Centre incrementa un 10% el nombre de visitants

Tal i com ja apuntaven les previsions per la temporada d’estiu 2017 i un cop transcorreguda la primera meitat de l’estiu, Reus ha confirmat la capacitat d’atracció pel turista de proximitat i la recuperació del visitant internacional, especialment pel que fa al d’origen francès i rus. Les dades sobre visitants dels primers mesos d’estiu revelen aquest increment, que s’ha fet evident en el cas concret del Gaudí Centre amb un 10% més de visitants en relació al mateix període de l’any 2016.

Com cada any l’Agència de Reus Promoció, dóna el tret de sortida a la seva campanya d’estiu que va des de l’1 de juny fins al 30 de setembre, amb l’ampliació dels horaris d’obertura del Gaudí Centre, l’Institut Pere Mata i la Casa Navàs. Per aquesta campanya, com a novetat, l’Institut Pere Mata obre els diumenges i festius, i el Gaudí Centre ofereix visites familiars cada segon diumenge de mes.

Pel que fa als punts d’informació, com és habitual, s’amplia l’horari d’obertura de l’Oficina de Turisme i es reforcen altres punts d’informació com l’oficina del carrer de Sant Joan. El punt d’informació de l’estació d’autobusos i el servei d’informador de carrer torna a funcionar de juny a setembre. Aquest estiu, com a novetat, s’ha obert un nou punt d’informació que dóna servei divendres i dissabtes, també com a recolzament a les activitats del Reus Capital de la Cultura Catalana.

Un cop engegada la campanya i quan ja s’ha arribat a l’equador, les dades corresponents als dos primers mesos revelen, doncs, un increment de visitants a la ciutat.

Gaudí Centre
Un total de 13.473 persones han visitat el Gaudí Centre durant els mesos de juny i juliol de 2017, de les quals un 13% han estat visitants en grup i un 84%, visitants individuals. El volum total de visitants representa un increment de 10% respecte la mateixa temporada l’any passat.

Aquest increment es veu reflectit en el turista rus (19%) i el francès (17%). El turista rus continua sent el principal visitant i s’observa una lleugera recuperació d’aquest mercat en comparació amb altres anys. A més del creixement del turisme francès també es constata l’augment de visitants provinents d’Alemanya, el Regne Unit i els Països Baixos. Pel que fa el turisme de proximitat, destaca l’increment (43%) de persones procedents de la província de Barcelona.

Institut Pere Mata
L’Institut Pere Mata ha rebut un total de 873 visitants, fet que mostra que es manté la xifra de visitants pel que fa l’any passat. S’observa un increment (8%) dels turistes internacionals, entre els quals destaquen en primer lloc els d’origen francès (22%). En aquest cas també es constata l’augment de visitants de Rússia, Alemanya i els Països Baixos.

Casa Navàs
Un total de 545 persones han visitat la Casa Navàs durant el juny i el juliol. La xifra és molt similar a la temporada passada, un fet lògic si es té en compte que no hi ha cap variació pel que fa a la quantitat de places disponibles.

En aquest espai patrimonial el 43% de visitants han estat catalans (amb un 71% procedents de l’àrea de Barcelona), un 14% espanyols i un 22% internacionals, entre els quals destaquen els francesos, que han estat 30% del total de visitants internacionals. També ha estat remarcable la presència de turistes russos, un 20% del total de visitants internacionals que han volgut conèixer la Casa Navàs.

Consultes a l’oficina de turisme
Les consultes a les dues oficines de turisme (el Gaudí Centre i l’oficina del carrer de Sant Joan) s’incrementen lleugerament respecte de l’any passat. Aquestes consultes són majoritàriament presencials i es continuen centrant principalment en el turisme cultural, el turisme gastronòmic i el comercial. Els principals punts d’interès pels quals demanen els visitants són el Gaudí Centre (24,5%) i la Ruta Modernista (23,8%), restauració (11%) i també hi destaquen l’Institut Pere Mata, la Casa Navàs, la Ruta Gaudí i la Ruta del Vermut, entre d’altres.

Pel que fa a les consultes sobre la restauració s’observa un canvi en el comportament dels turistes que opten per quedar-se tot un dia a la ciutat i aprofiten per gaudir de la gastronomia local. Hi destaca l’augment de famílies amb nens que desitja estar tota la jornada a Reus, fet que reforça l’obtenció del segell d’equipament familiar per part del Gaudí Centre.

Les principals procedències de les consultes són:

      • 34% Catalunya
      • 18% Espanya
      • 48% Internacional

D’entre els visitants espanyols els més nombrosos a l’hora de fer aquest tipus de consultes són els madrilenys, els bascos i els aragonesos. I d’entre els internacionals, els russos i els francesos. També creixen les consultes de visitants alemanys, britànics i holandesos.

“Reus, Delícies d’Estiu”
La regidora de Projecció de Ciutat Montserrat Caelles, ha fet una valoració positiva de l’evolució de la temporada turística i ha recordat que aquest any s’ha plantejat “una campanya eminentment turística, orientada als segments potencials de visitants i posant en valor els principals aspectes de la ciutat com són el modernisme, les compres, la gastronomia i el vermut, amb l’objectiu d’allargar la seva estada a la ciutat, tot oferint una sèrie d’activitats suficientment atractives que permetin consolidar el turisme de proximitat, al temps que permetin també recuperar el visitant internacional”.

En aquest sentit, l’Agència Reus Promoció ha implantat la nova campanya de comunicació “Reus, Delícies d’Estiu” amb l’objectiu d’incrementar el temps d’estada a la ciutat i les possibilitats de retorn per aconseguir una major quantitat de visites i despesa a la ciutat. L’objectiu és captar l’atenció dels visitants potencials donant a conèixer la visita turística a Reus, una ciutat tranquil·la i de qualitat amb Modernisme, cultura, compres, gastronomia, productes locals; un conjunt de propostes molt pensades perquè els visitants gaudeixin d’una experiència positiva a la ciutat.

Per aquesta campanya s’han ampliat els punts d’informació al visitant, la presència de material promocional a les oficines de turisme de la Costa Daurada i als allotjaments turístics, s’ha millorat el producte turístic, i s’estan realitzant accions comunicatives a premsa generalitzada, mitjans del sector turístic i també als diferents “books” d’excursions dels principals “touroperadors” de la Costa Daurada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.