Ocupar-se al sector agrari als poble del Baix Camp, cicle de xerrades per presentar el Banc de Terres comarcal

A partir de demà dissabte, 5 d’agost, el Consell Comarcal del Baix Camp inicia un cicle de xerrades per presentar el Banc de Terres comarcal als diferents municipis de la comarca. Les primeres accions de presentació es faran als municipis amb menys de 300 habitants de la comarca durant l’època estival per aprofitar la major afluència de descendents dels municipis que acostumen a tornar al poble per passar les vacances. La presentació del projecte de Banc de Terres s’acompanya amb una xerrada sobre el cultiu ecològic de plantacions com oliveres o avellaners, així com d’altres alternatives del sector primari com l’explotació de la biomassa o la combinació de la ramaderia amb la neteja i el manteniment dels boscos.

La primera part del cicle començarà a l’Argentera, el proper 5 d’agost a les 19 hores a la Societat Unió del municipi i intervindran Eva Moré, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que parlarà sobre Cultiu i recol·lecció d’aromàtiques, i l’agent d’ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, Gessamí Sardà, que presentarà el funcionament del Banc de Terres.

La resta de presentacions ja concertades fins ara són les següents:

  • Dimarts, 8 d’agost a les 19 h a l’Ateneu de Duesaigües. Intervindran:

Ricard Baqués del Consorci de la Serra de Llaveria, que tractarà sobre la Biomassa per conservar els nostres boscos i l’agent d’ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, que presentarà el funcionament del Banc de Terres.

  • Dijous 10 d’agost a les 19.30 h a l’edifici de la Cooperativa de Vilanova d’Escornalbou. Intervindran:

Jordi Sordé de l’ADV Unió de Pagesos que parlarà sobre L’olivera ecològica i l’agent d’ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, que presentarà el funcionament del Banc de Terres.

  • Divendres 11 d’agost a les 17 h a la Sala de Conferències de Colldejou. Intervindran:

L’agent d’ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, que presentarà el funcionament del Banc de Terres i Ferran Plana, d’Agrosolucions enginyeria i serveis SLP, que parlarà sobre El cultiu de l’avellaner ecològic

  • Divendres 11 d’agost a les 19.30 h a la Sala Polivalent del Casal Municipal de Pratdip. Intervindran:

L’agent d’ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, que presentarà el funcionament del Banc de Terres i Ricard Baqués del Consorci de la Serra de Llaveria, que tractarà sobre Ramat i treball forestal per a la prevenció d’incendis.

Totes les activitats són gratuïtes i compten amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis esmentats i del Departament d’Agricultura de la Generalitat. Les accions s’inclouen dins el programa anual de treball de l’agent d’ocupació i desenvolupament local, que està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i amb el finançament dels Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. El projecte de Banc de Terres s’inclou dins del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 i té per objectiu revaloritzar la terra i el sector agrari als municipis d’interior i de muntanya de la comarca, perquè es converteixin en una alternativa econòmica que contribueixi al retorn dels joves a aquests municipis.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.