“Gaudim Junts!”, l’aposta del Gaudí Centre per les visites adaptades a persones amb autisme i altres necessitats específiques

Amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger (TEA), el Gaudí Centre, l’únic equipament d’interpretació sobre la vida i l’obra del genial arquitecte Antoni Gaudí, ha estrenat aquest dijous, 18 de febrer, a les 12 h, el projecte «Gaudim Junts!», que consisteix a adaptar d’acord amb les necessitats d’aquest col·lectiu, el circuit habitual que fan les persones que visiten aquest equipament. Una adaptació que també serveix per a tothom, ja que es tracta de fer més comprensibles les explicacions. Prèviament a aquesta primera visita, l’Associació Supera’t de Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista ha elaborat i ha lliurat a aquest equipament cultural de la ciutat una guia amb pictogrames que responen a una vintena de preguntes habituals que fa la persona que acompanya durant el recorregut pel Gaudí Centre a les persones visitants.

La visita ha comptat amb l’assistència de Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat; Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; Mònica Bellido, presidenta de l’associació Supera’t, i Míriam Torre Martín, psicòloga de la mateixa associació, a més de dues persones diagnosticades amb TEA que han realitzat la visita. 

L’objectiu és que tothom pugui gaudir amb plenitud d’una experiència a través dels sentits (vista, tacte, oïda…), per tal de conèixer millor qui va ser i què va fer Gaudí. Aquestes visites adaptades se sumen a altres iniciatives de l’Ajuntament de Reus amb l’objectiu de promoure una cultura inclusiva. Al vespre, el Gaudí Centre també il·luminarà la façana amb el color blau identificatiu de l’autisme.

El dissabte 20 de febrer, a partir de les quatre de la tarda, l’associació Supera’t ha organitzat tres visites adaptades més al Gaudí Centre, adreçades a grups reduïts: una per a infants, una altra per a joves i una darrera per a persones adultes.

Altres activitats

A més, durant el dia d’avui, a les xarxes socials de l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (ASPERCAMP) es pot veure el vídeo «L’Asperger és això i molt més» i el 20 de febrer, a les 18.30 h, es podrà seguir a través del YouTube Live emès per «El Diario de un Asperger» la xerrada «Procesamiento sensorial e inflexibilidad en el TEA», a càrrec d’Elsa Cortés, persona adulta diagnosticada d’Asperger i activista divulgadora d’aquest trastorn.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.