La realitat virtual obre noves possibilitats al turisme de fires i convencions

La realitat virtual obre noves possibilitats al turisme de fires i convencions

Invelon i Digivision, membres del Clúster TIC Catalunya Sud, imparteixen la formació pràctica dins el programa Enginy de realitat virtual i augmentada. El programa està organitzat per Redessa i la Fundació Autoocupació, amb la col·laboració del Clúster TIC

Aquest dimecres han arrencat les sessions pràctiques presencials sobre eines de realitat virtual i augmentada del programa Enginy de la mà de les empreses Digivision i Invelon, membres del Clúster TIC. El programa Enginy, amb una dotzena de participants, té per objectiu la formació especialitzada en realitat virtual i augmentada per la seva aplicació en el turisme de fires i convencions. Fins al mes de març s’impartiran cent hores de formació i seixanta d’acompanyament especialitzat de cada projecte. La primera fase del programa s’ha fet exclusivament en línia i aquesta setmana han arrencat les sessions pràctiques presencials.

Ambdues empreses compten amb àmplia experiència en l’ús d’eines de realitat virtual i augmentada i la seva aplicació en sectors com la sanitat, el màrqueting, el turisme o l’arquitectura, entre altres. Dins el programa Enginy imparteixen formació sobre creació d’escenaris virtuals, dispositius, plataformes i aplicacions de realitat virtual i augmentada, tecnologies de digitalització, així com tècniques d’hiperrealisme en temps real.

Per Marc Solé, Chief Technology Officer d’Invelon, aquesta formació especialitzada permetrà a l’alumnat del projecte Enginy tenir “una visió transversal de com aplicar aquestes tecnologies al mercat”. Segons Solé, la realitat virtual, augmentada o mixta dóna al sector de les fires i convencions una nova manera de comunicar-se facilitant la comprensió i percepció d’espais, processos o productes complexos. A això cal sumar-hi les possibilitats d’aquesta tecnologia a nivell d’oci, obrint una nova finestra amb espais recreatius de realitat virtual.

Digivision, amb més de 30 anys d’experiència en el sector, destaca el fet que el programa Enginy permet obtenir una visió general i pràctica de coneixements de realitat virtual en molt poc temps. José Antonio Muñiz, director de Digivision, remarca que les eines de realitat virtual i augmentada seran “absolutament fonamentals” per fires i convencions però també per molts altres sectors. “La crisi sanitària ha provocat que s’accelerin les estratègies i tecnologies dirigides a potenciar i aconseguir els objectius”, ha afegit Muñiz.

El programa Enginy està organitzat per REDESSA i la Fundació Autoocupació, amb la col·laboració del Clúster TIC Catalunya Sud i s’emmarca en el Programa Primer de Catalunya Emprèn de la Generalitat. A finals del mes de març, un cop finalitzat tot el programa, es farà un marketplace on potencials clients, col·laboradors i proveïdors podran proposar als participants donar continuïtat als seus projectes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.