Gran èxit de la 21a Festa de l’Oli Nou de La Pobla de Mafumet

Els habitants de la Pobla van tornar a assaborir una de les tradicions més consolidades del municipi, com és la Festa de l’Oli Nou. En la seva 21a edició, fins a 450 persones (el màxim previst per l’organització) van participar d’una activitat que ha estat recuperada després de dos
anys de parèntesi degut a la pandèmia.
Des de primera hora del matí, el degoteig de veïns i veïnes que van acudir a la zona de les moreres va ser constant. Tots ells van poder gaudir d’un exquisit esmorzar amb arengada, llonganissa, botifarra, cansalada i pa com a elements d’un àpat que es va veure arrodonit amb l’ingredient protagonista de la jornada: l’oli nou, que tots els assistents van poder assaborir i, també, comprar.
De fet, la pobletana Cooperativa Agrícola Sant Isidre va arribar a vendre un centenar de litres d’oli nou, mentre que la venda de tiquets per a l’esmorzar popular va generar una recaptació de fins a 1.350 euros. Aquests diners tenen una destinació clara, tota vegada que l’Ajuntament ja va anunciar que destinaria els ingressos totals per venda de tiquets a col·laborar amb l’Associació Down Tarragona.
Així mateix i com de costum, el consistori va posar a disposició de l’activitat i dels seus participants l’indret, així com les barbacoes, taules i cadires per fer possible el correcte desenvolupament d’una activitat tradicional i que va permetre als seus assistents assaborir l’oli nou.
D’altra banda i en paral·lel a la celebració de la Festa de l’Oli Nou, el tram de l’avinguda Mina de Madró més proper a la zona de les moreres va acollir durant el matí de diumenge un altre acte convertit ja en tradicional a la Pobla, i que acostuma a acompanyar altres actes multitudinaris: el mercadet d’objectes de segona mà, que va rebre compradors i curiosos, en una iniciativa que permet donar una segona
vida útil a objectes molt diversos, encara en bon estat i a preus immillorables.
Aquest mercadet va ser organitzat, com sempre, per l’Associació Familiar Més 30, mentre que l’activitat dominical es va veure completada amb una masterclass de zumba, celebrada a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal i amb rerefons solidari. Les persones que van acudir-hi van tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’associació La Pobla de Mafumet Gats, per a la compra d’aliments per als animals tutelats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.