DIUMENGE, 29 DE GENER DE 2017 GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA A VALLS

Valls gran festa de la calçotada

El diumenge, 29 de gener, se celebrarà a Valls LA 36a GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una festa gastronòmica popular viscuda al centre de Valls, “ciutat d’origen de la calçotada”. La calçotada constitueix un dels menjars més típics i coneguts de Catalunya. Al voltant d’una taula “calçotaire”, es viu un ambient de diàleg, d’amistat i de festa.

Si bé la calçotada té una vella i ancestral tradició, (a Valls fa més de 120 anys que fem calçotades), amb La Gran Festa de la Calçotada iniciada l’any 1982, i que se celebra cada any, el darrer diumenge de gener, s’ha aconseguit de conjugar els carrers i places de la ciutat vella amb la fumera blanca i l’olor dolceta de les cuites dels calçots, ja que es couen i es tasten a la plaça de l’Oli, al centre històric de la capital de l’Alt Camp.

Aquest any, el diumenge 29 de gener, Valls viurà La Gran Festa de la Calçotada-2017. A partir de les deu del matí, els carrers i les places de Valls seran escenari d’una varietat d’actes: els mercats de la Calçotada; les cercaviles de la calçotada i mostra de danses de carrer amb la participació de grallers, gegants…   Tot això conferirà animació i ambient de festa a la ciutat. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots; a la plaça del Blat, el 30è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 26è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa. A partir de la una del migdia, a les places de l’Oli i de la Zeta hi haurà la degustació popular de la calçotada per qui ho desitgi; també hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra de Valls…, a la brasa. A la mateixa hora, a la plaça del Pati es farà el 32è Concurs de Menjar Calçots, amb l’objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps determinat, i altres actes. En iniciar el Concurs, les Colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars. Els Mercats de la Calçotada, alimentació, artesania, Mostra de cuina del calçot, es celebraran el dissabte 28 i diumenge 29.

Durant el dia es podrà visitar tot el que té d’interès la ciutat de Valls, a més de diverses exposicions que es presentaran durant aquestes dates.

Valls es disposa a reviure el diumenge 29 de gener, la gran festa del calçot que s’ha convertit en una de les grans festes típiques de Catalunya. La ciutat de Valls obrirà els seus braços a totes les persones que es desplacin a la capital de l’Alt Camp per viure una jornada típica, gastronòmica i popular d’exaltació de la calçotada, amb el regust que comporta una festa viscuda a la pròpia ciutat d’origen, pòrtic d’una plena temporada calçotaire que es perllonga fins tot l’abril. A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada, representa l’entrada del fort de la temporada de calçotades.

La Gran Festa de la Calçotada és organitzada, conjuntament, per l’Excm. Ajuntament de Valls, Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, Gremi de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls, amb el suport de l’Excma. Diputació de Tarragona i amb la col.laboració del Port de Tarragona, Repsol, Consorci Zona Franca, Unió Anelles de la Flama, Societat de Sant Antoni de Valls, Societat Coral Aroma Vallenca, Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, Institut d’Estudis Vallencs, ONCE, Cartonatges Trilla, Vermut Miró Roig, Salses Fruits S&P, Vins DO Tarragona i cerveses San Miguel. I amb el patrocini de Cafès Brasília.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.