LA CAMBRA JA ÉS LA PROPIETÀRIA DE L’ESPAI DE LA LLOTJA

llotja de Reus

La corporació signa l’escriptura de compra d’aquest emblemàtic espai de la plaça Prim amb la Fundació Catalunya la Pedrera.

El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha anunciat aquest matí l’adquisició de l’històric espai de la Llotja situat a la plaça Prim, després de tancar les negociacions amb la propietat, la Fundació Catalunya la Pedrera. L’anunci s’ha fet durant el tradicional esmorzar d’any nou amb els representants dels mitjans de comunicació, que enguany s’ha desplaçat excepcionalment al mes de gener per poder fer aquest anunci transcendent per la corporació.

Sanromà ha destacat la importància d’aquesta adquisició que permetrà obrir l’espai a la ciutat. I en aquesta línia el president de la Cambra ja ha avançat que s’està treballant en l’elaboració d’un projecte del que serà la nova llotja més enllà de l’activitat que li és pròpia, la del Mercat dels Dilluns. En aquest sentit es vol convertir l’espai en un local polivalent que posarà en valor els productes agroalimentaris del territori amb especial atenció al Vermut de Reus al voltant del qual girarà bona part del muntatge expositiu. Tot i que el projecte està en fase de redacció, i encara hi ha molts detalls per tancar, la voluntat de la Cambra seria que durant el 2018 la nova Llotja fos ja una realitat.

En un altre ordre de coses, Sanromà també ha apuntat diverses qüestions d’interès vinculades a l’activitat de la corporació. D’una banda, la voluntat de la Cambra de lliurar al govern central, durant els propers mesos, les adhesions al Manifest per la reactivació del projecte de construcció de l’Estació Intermodal Central del Camp. En aquesta línia s’està treballant amb la subdelegació del govern a Catalunya per poder fer entrega d’aquestes signatures del manifest a la vicepresidenta de l’executiu, Soraya Sáez de Santamaría, aprofitant els seus viatges periòdics a Barcelona.

I, de l’altra, l’adhesió de la Cambra al Pacte de Salut que promou l’Ajuntament de Reus en defensa de l’hospital. Sanromà ha destacat l’alt valor estratègic del centre sanitari i la necessitat de sumar per poder mantenir la referència que l’hospital juga en la seva zona d’influència.

Finalment el President ha explicat la voluntat de la Cambra de vincular-se a la Capitalitat de la Cultura Catalana que Reus ostenta durant aquest 2017. Més enllà de les activitats que es puguin desenvolupar, i on la corporació hi participarà amb operatius com la Ganxet Pintxo o la fira del vi, Sanromà ha avançat que s’està treballant en un acte de ciutat per la segona meitat d’any a Barcelona que servirà per posar en valor l’economia i la cultura del territori a la capital del país.

 

Reus, 19 de gener de 2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.