‘Habitar el vermell: Diàlegs’ a Cambrils

Les joves artistes amb vincles a Cambrils Carla García Castelló  (Lleida), Núria Valsells Niubó (Bigues i riells) i Marina Carrión Samaniego (Cambrils) inauguren l’exposició “Habitar el vermell: Diàlegs” a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils.  

El projecte “Habitar el vermell: Diàlegs” és la unió de dos projectes pictòric (“Quan sigui gran vull ser un cigró de Carla García  i “Aquesta Casa, sense casa” de Núria Valsells  i un projecte audiovisual (“Fe de vida” de Marina Carrión). Cadascuna de les tres artistes ha creat un projecte que s’interrelaciona amb l’altre a través del color vermell però que té un significat propi que les mateixes artistes desenvolupen.

Les artistes oferiran diverses visites guiades a l’exposició. La primera serà el 4 de juny a les 12 hores dins dels actes de la Fira. També hi hauran visites guiades els dimecres 7, 14 i 21 de juny a les 19 hores. Així mateix,  el dimecres 21 de juny, a més de la visita guiada, a les 18 hores es presentarà el curtmetratge  “Fe de vida” de Marina Carrión Samaniego, que forma part del projecte. Finalment el dimarts,  27 de juny a les 20 h hi haurà una performance i finissage de l’exposició.

“Quan sigui gran, vull ser un cigró” de Carla García Castelló és un projecte pictòric basat en el concepte de “joc” i la seva correlació entre la infància i l’edat adulta, així com en la seva capacitat de transformació durant el nostre creixement.

“Aquesta casa, sense casa” de Núria Valsells Niubó és un projecte pictòric que parteix de la pèrdua de la llar d’infància i la pèrdua paterna. Les pintures mostren el procés de cura en relació amb la casa i la unitat familiar, fent ús de la iconografia de la casa, la finestra, l’arbre, el camp, la terra i la lluna per elaborar un relat poètic.

“Fe de Vida” de Marina Carrión Samaniego és un treball audiovisual que reflecteix la resiliència amb un univers construït des de l’amor. La protagonista és una septuagenària del col·lectiu LGBTIQ+.

La proposta expositiva neix amb la voluntat de continuïtat en el temps i que d’aquest projecte en neixi un altre que derivi en un Festival artístic per exposar i elevar joves artistes emergents dins de l’espectre LGBTIQA+. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.