S’estrena el cicle de concerts ‘Notes d’Estiu’

Quatre concerts oberts al públic en general, amb la participació del compositor Joan Magrané i del pianista Josep Colom, i diverses sessions formatives per a professionals de la música conformen la iniciativa Notes d’Estiu, que es durà a terme del 28 de juny a l’1 de juliol, a les dependències de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, a l’Auditori Diputació i en altres indrets de la ciutat de Tarragona.

Magrané i Colom, dos noms del panorama musical català que destaquen per la seva trajectòria internacional, són els convidats d’aquesta primera edició de Notes d’Estiu. El compositor farà una xerrada prèvia a la sessió inaugural, que anirà seguida de l’actuació del pianista, el qual interpretarà peces acompanyat d’un espectacle de dansa. A la resta de concerts programats participaran el quartet de saxòfons Kebyart Ensamble, el grup vocal O vos Omnes i el quartet Gerhard. Els d’inauguració i de cloenda tindran lloc a l’Auditori Diputació, i dos més tindran com a escenari l’església de Sant Miquel i el Claustre del Seminari de Tarragona. Totes aquestes actuacions s’adrecen a l’alumnat que participa a les jornades i també al públic en general.

Pel que fa a les sessions formatives, inclouran conferències tècniques, taules rodones i tallers pràctics amb pedagogs i músics de renom. Les diferents propostes tenen com a destinataris professorat de les escoles i conservatoris de música de la demarcació, docents centres de primària, secundària i graus superiors de la demarcació, alumnat dels últims cursos de grau professionals i d’estudis superiors de música, alumnat de Ciències de l’Educació i músics professionals.

Notes d’Estiu sorgeix com a reformulació del Festival Internacional de Música que des de fa 19 anys organitza l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. Amb aquest nou format, es pretén incidir encara més en la formació per als professionals de la música, generar un espai de debat a l’entorn d’aquest àmbit, donar suport al talent local i a la música de qualitat, promoure compositors i compositores de Catalunya, ampliar la base del públic que acudeix als concerts, especialment la gent jove, i impulsar la ciutat de Tarragona i el conjunt de les comarques de la Catalunya sud com a un punt de trobada en matèria d’educació musical de qualitat.  

Dialogant amb la tradició

Aquesta primera edició de Notes d’Estiu tindrà com a eix temàtic el binomi tradició-modernitat. En aquest sentit, tant els concerts com les sessions formatives pretenen reflexionar sobre la relació de la música del passat amb la del present, i alhora albirar els reptes que presenta el futur.

Pròximament, es podrà consultar el detall de la programació a la pàgina web de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona : https://www.dipta.cat/cmtarragona

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.