Humana inaugura la seva primera botiga de moda a Reus

Humana inaugura la seva primera botiga de moda a Reus
  • Situada a la Rambla Prim, 16, és la botiga número 19 de la Fundació a Catalunya, la primera fora de Barcelona.
  •  L’entitat gestiona la roba usada a Reus des de fa 16 anys, període en què n’ha recollit 1.500 tones.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha inaugurat la primera botiga de moda sostenible i secondhand a Reus. És la número 19 a Catalunya i la primera fora de Barcelona. Situada al Passeig Prim, 16, ha permès generar-hi llocs de feina per a quatre reusenques.

Humana gestiona la recollida selectiva de tèxtil usat a la capital del Baix Camp des de fa 16 anys i l’entitat sense ànim de lucre ha decidit ara obrir-hi una botiga de moda sostenible, que representa la creació de quatre llocs de treball per a residents locals: dues treballadores procedeixen de la borsa d’ocupació de l’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de Formació i Empresa IMFE Mas Carandell, i les altres dues han estat seleccionades directament per Humana.

Aquest nou establiment afavoreix la reutilització del tèxtil, la moda sostenible, la protecció del medi ambient i, en conseqüència, un model econòmic circular. Disposa de 125 m2 de superfície d’exposició, amb seccions de moda i complements per a dona, home i infantil. Ofereix articles de qualitat a preus ajustats, la qual cosa permet atendre la demanda d’un ampli ventall de clients: des de persones amb recursos limitats a consumidors sensibilitzats amb la importància de la reutilització i la sostenibilitat o amb gust per peces úniques.

La Fundació compta amb 18 botigues secondhand a Barcelona i l’àrea metropolitana. La de Reus serà la 19a i la primera a la província de Tarragona.

La gestió del tèxtil usat a Reus
Humana ha recollit a Reus 1.500 tones de roba usada des del 2001 gràcies a una xarxa de fins a 45 contenidors de color verd. Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

La gestió de la roba recollida a Reus ha tingut un clar impacte positiu a dos nivells:

  • Mediambiental: s’han deixat d’emetre 4.720 tones de CO2 a l’atmosfera. La recollida selectiva de roba usada i la posterior preparació per a la reutilització afavoreix un model d’economia circular, un ús eficient dels recursos i la generació de llocs de treball “verds”.
  • Social: la valorització de la roba ha permès, d’una banda, generar fons per a projectes de cooperació al desenvolupament en països com Moçambic, República Democràtica del Congo o Guinea Bissau; i, per una altra, crear llocs de treball a Catalunya i implementar-hi projectes socials i activitats de sensibilització.

L’auge de la moda sostenible
L’oferta de compra o intercanvi de roba secondhand ha crescut enormement a Catalunya en els últims anys. Les causes varien des de l’atracció que exerceixen uns preus assequibles i una qualitat apropiada fins a l’auge del vintage, passant per la importància de valors com el consum responsable o la consciència social. La sostenibilitat ha cobrat rellevància al món de la moda i ha modificat els hàbits de consum de part de la ciutadania, que contempla amb naturalitat les peces i complements de segona mà en les seves decisions de compra. Això ajuda a disminuir la producció d’articles nous amb el conseqüent efecte positiu sobre el medi ambient.

Humana promou la segona vida de la roba com a pilar de la moda sostenible: no hi ha peça més sostenible que la que ja està fabricada. La Fundació dóna una segona vida a la roba usada, converteix un residu en recurs, impulsa la moda sostenible i la transforma en circular. La xarxa de botigues és essencial en la tasca d’impuls de la reutilització. En tenim 46: hi ha 23 a Madrid, 19 a Catalunya, tres a Sevilla i una a Granada.

La xifra de clients al 2016 va ascendir a 1,3 milions, un 11% més que l’exercici anterior; aquest augment s’explica per l’obertura de nous establiments i per la consolidació de la cultura de la reutilització, assumida per un nombre creixent de persones conscients de l’impacte ambiental i social d’allò que consumim.

 Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo
Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local a Catalunya. La Fundació impulsa campanyes de sensibilització sobre la importància de la reutilització i el reciclatge del tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud. Compta amb 500 treballadors a tot Espanya. Forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 31 països.
www.humana-spain.org

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.