Inaugurada la XII edició del Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus

Inaugurada la XII edició del Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus

• Aquest vespre s’ha celebrat la cerimònia d’inauguració amb la projecció de la pel·lícula El pacto de Adriana, film xilè que ha comptat amb la presència del seu productor Benjamín Band
• Reus torna a ser el punt de trobada internacional d’artistes i professionals en matèria de cinema, arxiu i audiovisuals
• En motiu de l’aturada de país prevista per dimecres dia 8, el Memorimage ha suspès totes les activitats previstes per aquest dia. El Festival es reprendrà dijous dia 9

Reus, 7 de novembre de 2017. Des d’avui i fins dissabte 11 de novembre tindrà lloc la XII edició del Festival Memorimage amb projeccions de pel·lícules que aposten per l’ús de les imatges d’arxiu, donant valor a la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual.

La pel·lícula que ha inaugurat la present edició ha estat El pacto de Adriana, que narra el daltabaix emocional que pateix la seva jove directora quan apareixen indicis que semblen assenyalar a la seva tieta com a torturadora de la policia secreta de Pinochet durant els anys de la dictadura. Benjamín Band, el productor de la pel·lícula, arribat directament des de Santiago de Xile, ha presentat la pel·lícula aquest vespre al Teatre Bartrina.

Projeccions, i molt més
Duran 4 dies Reus torna a esdevenir un punt de trobada de nombrosos professionals en l’àmbit del cinema, els audiovisuals i l’arxiu, així com dels amants de l’art i la cultura. Dins del marc del Festival, es projectaran més d’una quinzena de pel·lícules i tindran lloc diversos col·loquis amb els espectadors.

Amb la voluntat d’apropar el cinema i l’arxiu a tots els públics, el Memorimage organitza tallers i activitats, a més de les projeccions. Hi destaquen la Secció MemoriJove, destinada a un públic adolescent que cada any multiplica el seu nombre d’espectadors; i MemoriXics, una secció familiar dedicada als més petits de casa que aquest any compta amb la projecció de Sopa de Ganso dels Germans Marx i un taller obert de creació de flipbooks, una de les joguines cinematogràfiques més antigues que existeix.

L’accent el posaran les Jornades Professionals que es duran a terme divendres i dissabte i que fixaran a Reus com a ciutat amfitriona del primer encontre entre els responsables d’arxiu i documental de les televisions estatals. En aquestes jornades, Reus també es consagrarà com a primera ciutat de tot l’estat que acollirà una master class de la reconeguda productora, investigadora i documentalista canadenca Elizabeth Klinck. NOTA DE PREMSA memorimage.reus.cat

Reus, Capital de la Cultura Catalana
Es tracta d’una edició molt especial, ja que s’incorporen novetats al programa: el Bravium es suma juntament amb l’històric Teatre Bartrina com a seu del Festival i les projeccions de la present edició seran gratuïtes, en motiu de la Capital de la Cultura.

A més, i en paraules del director artístic del festival Daniel Jariod, “en l’any que Reus ostenta la capitalitat de la cultura catalana, el festival Memorimage no podia deixar de fer-hi la seva contribució, projectant pel·lícules sobre figures cabdals de la nostra música que a més són estrenes absolutes: “Serrat, el noi del Poble Sec” que explica els anys d’infància i joventut d’aquest cantautor universal; i “Guillem D’Efak. L’ànima negra de l’illa” que reivindica la vida i figura d’un dels poetes i membres de la Nova Cançó més particulars i carismàtics.”

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.