II Premi de narrativa Ciutat de Reus ‘Diré el que em fuig’

S’ha celebrat a la Sala Central de la Biblioteca Xavier Amorós la gala del II Premi de narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig», conjuntament amb els XLI Premis Literaris per a joves escriptors i escriptores d’Òmnium Baix Camp. És la segona edició d’aquesta gala conjunta que posa en valor el paper que fa Reus pel foment de la creativitat literària en català.

Amb una escenografia ideada per Jesús Javier Martínez que vol apropar a un ambient de local nocturn com el que sovintejava Gabriel Ferrater a partir d’una il·lustració d’Alba Domingo, i amb el públic disposat en tauletes i una llum íntima, la periodista Elisabet Màrquez ha anat conduint la gala donant pas tant a les intervencions institucionals, com a les intervencions artístiques del grup Quatre Gotes, així com també a la dels autors i autores guardonades.

L’espectacle «In Memoriam» de la companyia Quatre Gotes compta amb la veu de Xavier Miró, les guitarres d’Andrés Noarde i Daniel Llandrich i la direcció artística de Carme Martí, i han estat els encarregats de posar en aquest acte de cloenda la veu de Gabriel Ferrater com a contrapunt a l’entrega de premis.

Els protagonistes d’aquesta vetllada han estat els autors i autores premiats.

Premis literaris per a joves escriptors i escriptores d’Òmnium Baix Camp

– Pel 41è premi Gabriel Ferrater de poesia: ex aequo per a Laia Soria Ramos i Mireia Casañas Dalmau. Han entregat els premis Rosa Pagès i Tecla Martorell, com a membres del jurat.

– Pel 9è premi Josep M. Gort i Sardà d’assaig breu: Martí Òdena Trujillo. Fa l’entrega del premi Toni Orensanz, David Fernàndez i Carina Filella, com a membres del jurat.

– El 41è premi Antoni de Bofarull de narrativa breu queda desert per la manca de qualitat dels treballs presentats, tot i que el jurat anima els joves a seguir provant sort tot millorant o buscant la qualitat dels seus originals.

II Premi de narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»

El jurat format per

President: Daniel Recasens, escriptor i Regidor de Cultura i Política Lingüística

Vocal: Enric Viladot, editor de Viena Edicions

Vocal: Silvana Vogt, escriptora i llibretera

Vocal: Marina Porras, crítica literària

Vocal: Jesús Argentó, editor de Stroligut, revista digital de literatura catalana i en català

Secretària: Cristina Garreta, Directora del Servei Municipal de Biblioteques

ha declarat, per unanimitat, desert el Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig» en la seva segona edició, per haver considerat que, entre els originals presentats, cap llibre està prou a punt per a ser publicat tal com ha arribat a la fase de concurs. De tota manera, el encoratja els seus autors i autores a continuar treballant els textos per a noves convocatòries.

El Regidor, i president del jurat, ha remarcat que “no va ser fàcil prendre una decisió com aquesta en el context d’un certamen tant jove, però per altra banda també s’ha buscat un tribunal exigent per tal de vincular el certamen amb obres ben acabades, a punt per a ser publicades i esdevenir un premi de referència amb el temps. I sempre s’ha de pensar que el jurat d’un premi literari té un criteri propi, subjectiu i que és precisament un dels valors afegits al propi premi”. 

La primera edició del Premi «Diré el que em fuig» la va guanyar un recull de relats d’Isabel Olesti, escriptora de Reus que actualment viu a Barcelona, titulat Àlbum d’amors complicats, i que es va publicar el març d’aquest any a l’editorial Viena. Isabel Olesti ja tenia altres llibres publicats anteriorment, alguns també premiats

  • L’aire groc Barcelona: Destino, 1996
  • El marit invisible. Barcelona: Columna, 1999
  • El festí de Nàpols. Barcelona: Columna, 2002
  • La muntanya dels secrets. Barcelona: Columna, 2005
  • La pell de l’aigua. Barcelona: Proa2012
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.