Primera pedra del futur Casal de la Dona de Salou

L’Ajuntament de Salou ha realitzat, aquest matí, l’acte institucional de col·locació de la primera pedra del futur Casal de la Dona, que ha estat presidit per l’alcalde Pere Granados.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores de la Corporació; l’actual presidenta del Grup de Dones de Salou, Sílvia Rovira, i antigues presidentes, a més de diverses membres de l’entitat; i veïns i veïnes del municipi. Ha tingut lloc als terrenys on s’edificarà el nou equipament, on hi havia, antigament, la Casa dels Mestres.   

Es tracta d’un casal molt esperat, que respon a una necessitat social; i que ha estat consensuat amb el Grup de Dones de Salou; una entitat que desenvolupa, des de fa molts anys, una important tasca al municipi, en tots els àmbits: cultural, formatiu, lúdic i social.

L’alcalde de Salou, en els seus parlaments, ha afirmat que “avui és un dia important per al poble de Salou i per a les dones de Salou”. Segons ell, “es feia del tot necessària la construcció d’aquest nou equipament”, que permetrà que puguin desenvolupar totes les seves activitats, les quals ajuden a cohesionar el municipi”, ha dit.

També ha fet referència al fet que no hagi estat fins enguany que s’ha pogut posar la primera pedra, atès que en els darrers dos anys l’Ajuntament de Salou ha hagut d’atendre l’emergència sanitària, social i econòmica.

Finalment, l’alcalde ha valorat el vessant sostenible i tecnològic de l’edifici, ja que que el 80% de l’energia de l’immoble procedirà de les plaques fotovoltàiques.

Per la seva banda, la presidenta del Grup de Dones, Sílvia Rovira, ha assenyalat que “avui és un dia històric per a la nostra associació i se’ns obre un ventall de possibilitats per dur a terme activitats que amb les instal·lacions que teníem fins ara ara no podíem desenvolupar”, com temes relacionats amb l’activitat física i tallers de cuina, entre altres.

El futur Casal de la Dona tindrà una funcionalitat polivalent i capacitat per acollir la totalitat de les activitats del Grup de Dones, que,  actualment, té la seva seu social en un habitatge, a la part superior del Mercat Municipal.

L’immoble tindrà una única planta perquè sigui el màxim d’accessible a les persones amb mobilitat reduïda i no existeixin barreres arquitectòniques, amb espais exteriors i accessos sense cap graó ni rampa pronunciada, senyalització i disposició d’elements accessibles i/o adaptats. Els Serveis Tècnics Municipals han redactat el projecte d’obres de construcció.

Comptarà amb 4 façanes, essent de vidre les que estan orientades a sud-oest. Tres sales polivalents, una cuina, un office, lavabos, una sala per a tasques d’administració, terrassa i porxo.  

Els terrenys on s’aixecarà el Casal de la Dona són urbans i es troben a tocar de l’Escola Santa Maria del Mar. Tenen accés independent i principal pel número 69 del carrer Barcelona. L’entorn està totalment edificat amb immobles de planta baixa més 5/6 plantes pis, tret de l’escola.

L’equipament es preveu que estigui acabat durant el primer semestre de 2023.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.