III Trobada de Cançó Improvisada de centres de Secundària, aquest dimecres al Teatre Bartrina

Alumnat de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus i de quatre instituts més de fora de la ciutat protagonitza aquest dimecres d’11:00 a 13:00 h al Teatre Bartrina la tercera edició de la Trobada de Cançó Improvisada per a l’alumnat de Secundària, promoguda des de l’Institut Salvador Vilaseca com una eina pedagògica per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana així com l’enginy i la capacitat d’improvisació oral d els estudiants. Aquesta trobada es fa amb el suport de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i amb la col·laboració de l’entitat Carrutxa.

La cançó improvisada és una mostra de la cultura popular arrelada al nostre país que mitjançant l’ús de la llengua catalana conjuntament amb la música permet que l’enginy i la capacitat d’improvisació esdevingui un valor que enriqueix la capacitat d’expressió. La cançó improvisada és també una eina pedagògica molt potent per treballar el llenguatge oral i la creativitat i és per això que ha entrat a l’escola i als instituts.

A més dels alumnes de l’Institut Salvador Vilaseca també participen en aquesta trobada estudiants de l’Escola Els Arcs de Barcelona, de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell, de l’Institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès i de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà inaugurarà a les 11:00 h aquesta trobada, mentre la cloenda anirà a càrrec de la regidora de Cultura Montserrat Caelles.

Entre els avantatges i les competències que promou la pràctica de la cançó improvisada en destaca la utilització de la llengua oral catalana i la música a través de melodies populars; aprendre a improvisar; fer partícips als joves d’una pràctica musical amb gran tradició al país i compartir amb altres joves d’arreu de Catalunya el goig per la cançó improvisada.

La ciutat de Reus és enguany la Capital de la Cultura Catalana 2017 i aquest esdeveniment es presenta com una bona ocasió per portar a terme les diferents activitats que s’organitzen amb motiu de la III Trobada de Cançó Improvisada a Secundària, com es va fer en les anteriors edicions 2014 i 2015.

L’Institut Salvador Vilaseca des de fa uns anys ha incorporat aquesta pràctica pedagògica a l’ensenyament de la música i complementàriament a català, per tal que improvisar sigui una activitat lúdica i formativa que permet treballar molts aspectes com la creativitat, la socialització, el respecte i la capacitat de saber dir el que es vol dir amb humor i enginy.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.