ImpulsCatSud prioritza el problema energètic

ImpulsCatSud

ImpulsCatSud Regió del Coneixement es maca com una de les seves prioritats buscar solucions al problema energètic pel seu impacte sobre la competitivitat de les empreses, tant des del punt de vista dels costos com de la sostenibilitat. Aquest és un dels acords adoptats avui en la reunió que la nova associació empresarial ha celebrat aquest matí a la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), una de les diverses entitats que s’han integrat a ImpulsCatSud. L’associació promourà diverses jornades per analitzar aquesta qüestió des de la perspectiva de les solucions que necessiten les empreses del territori.

En aquest sentit, el president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha posat com a exemple “el projecte que es va presentar ahir per fer una planta d’hidrogen renovable a les comarques de Tarragona, per l’efecte positiu que pot tenir tant a nivell de costos com també perquè aquesta és una modalitat energètica sostenible que serà clau en el futur, tal com ja ha apuntat la Unió Europea”. Aragonès s’ha mostrat partidari d’aprofundir en el projecte liderat per la URV que pretén que la Regió Cat Sud sigui reconeguda en l’àmbit europeu com una “Vall de l’Hidrogen”.

Per la seva banda, el president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, ha destacat que “el nostre sector és un dels que pateix l’impacte dels elevats costos energètics sobre la nostra competitivitat, per l’alt preu actual, per la manca de xarxes tancades, per les infraestructures elèctriques insuficients i obsoletes… Qüestions que ens situen en desavantatge respecte de la resta d’Europa”.

La reunió d’avui ha servit també per debatre futures accions de l’entitat en l’àmbit d’altres eixos d’ImpulsCatSud, com són les mancances en infraestructures i la necessitat de generar més talent digital perquè les empreses puguin fer front al repte de la transformació digital.
ImpulsCatSud es va presentar el passat 13 de setembre com una associació empresarial independent i sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de potenciar la competitivitat i el desenvolupament sostenible del territori. L’entitat ja compta amb el suport de més de 50 empreses, associacions empresarials i organitzacions diverses.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.