Inaugurada la reforma i ampliació de l’Escola Municipal de Música a l’Hospitalet de l’Infant

El més de 200 usuaris podran gaudir de la millora de les instal·lacions aquest curs

La reforma i ampliació de l’Escola Municipal de Música ja està oficialment inaugurada a l’Hospitalet de l’Infant. Ho està des de divendres passat, 7 de setembre al vespre, que és per quan l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va organitzar un acte per mostrar a la ciutadania les millores que hi ha realitzat i de les quals podran gaudir ja aquest curs els més de 200 usuaris. L’acte d’inauguració va comptar amb els parlaments de l’Alcalde del municipi, Alfons Garcia, de la Regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz i del Vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu; a continuació, es va descobrir la placa amb el nom de l’escola en honor al primer alcalde democràtic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i impulsor de la creació de l’escola de música a l’Hospitalet de l’Infant, Xavier Barceló i es va lliurar un record a la seva vídua, present a l’acte, Magda Peric; i per acabar, va tenir lloc l’actuació del grup de música local «On the Road», format per alumnes de la mateixa escola de música.

D’aquesta manera, es van donar per acabades les obres que van començar a mitjan de gener i que han servit per adequar les instal·lacions de l’Escola a les necessitats actuals del centre. Amb aquesta finalitat, si més no, s’ha reformat l’edificació existent per millorar-ne les seves característiques; i s’ha ampliat, perquè pugui albergar l’augment d’alumnes que té any rere any. Com van poder veure les persones assistents a la inauguració, els mòduls prefabricats es van retirar i l’ampliació s’ha situat a l’espai que ocupaven: hi ha una nova construcció annexa, de 273,44 m2 de superfície construïda, on hi ha 5 aules de música i uns serveis higiènics. També s’ha adequat l’espai lliure de parcel·la, amb nous jocs infantils, una delimitació amb noves tanques, etc.

L’Ajuntament va adjudicar les obres a l’empresa Servidel SLU, per un import de 371.000 euros, aproximadament. Aquests treballs estan subvencionats pel Pla d’Acció Municipal 2017 (PAM) de la Diputació de Tarragona, que n’ha assumit el 47,48% del cost total (de l’altra part se n’ha fet càrrec l’Ajuntament).

Per la magnitud dels treballs, el consistori va haver de reubicar els espais de l’Escola: a diverses instal·lacions municipals. Per aquest motiu, la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz ha agraït al professorat, a l’alumnat i a les seves famílies “la pàciencia i la comprensió que van tenir el curs passat”.  En aquest sentit, ha dit: “Creiem que, tot i que les obres us han pogut ocasionar molèsties, han valgut la pena, perquè suposen una millora substancial de les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.