Lliurades al Pavelló Olímpic Municipal les distincions dels Premis Esport i Ciutat 2018

L’Ajuntament de Reus ha lliurat els Premis Esport i Ciutat 2018, durant la setena gala que s’ha realitzat al Pavelló Olímpic Municipal aquest divendres al vespre. Els guardons reconeixen anualment esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Carles Pellicer, acompanyat de diversos regidors del consistori, representants d’entitats esportives, esportistes, familiars i un nombrós públic. El jurat, format per un representant del Consell Català de l’Esport i representants de la premsa esportiva sota la presidència del regidor d’Esports Jordi Cervera, ha escollit els premiats següents:

Premi Pioners de l’esport per reconèixer a qui amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l’esport a la ciutat en qualsevol de les seves vessants pròpies d’aquest impuls, com a esportista, tècnic, directiu o patrocinador a:

 • Xavier Sirolla Obré del Club Natació Reus Ploms, qui destaca per una trajectòria de més de 40 anys en la faceta d’entrenador de les diferents modalitats atlètiques. La tasca duta a terme amb esportistes de promoció, la detecció de talents atlètics i el seu entrenament fins arribar a situar-los al més alt nivell com a esportistes d’elit. La seva passió per l’atletisme i el seu club queda palesa amb els centenars d’atletes que han format part del les diferents generacions d’atletes i el seu compromís de seguir desenvolupant la tasca de captació i promoció.
 • Maria Capdevila Ferré pionera de l’esport femení i especialment del tennis, modalitat de la qual ha estat i és una constant practicant, actualment al Tennis Monterols. Entre moltes altres fites , del 1959 al 1969 va dominar l’escena femenina del tennis a nivell territorial, en aquells moments com a tennista del Reus Ploms.

Premi Dirigents de l’Esport a aquells dirigents de l’esport actius durant la temporada i que, amb la seva funció, han contribuït o contribueixen a l’èxit esportiu de la seva entitat i/o el seu esport a:

 • August Pascual Prats i Josep Cutrona Suñe del Win Bike Events com a promotors de la cursa Gran Fondo La Mussara Reus. Aquests dos directius destaquen per moltes altres facetes vinculades a l’esport del ciclisme: la seva implicació, coneixement, relacions personals i determinació han culminat amb la implantació i consolidació a Reus d’una de les marxes cicloturistes referents a nivell europeu, per qualitat de la prova, participació i circuit.
 • José M. Cano Quesada del Club Voleibol Reus. Directiu fundador i actual president del Club Voleibol Reus, ha implementat en la seva primera temporada una estructura esportiva i de competició que no deixa de créixer i suposa la recuperació del voleibol a la ciutat.

Premi Tècnics de l’esport per la funció de tècnic esportiu, tant dels esports de competició, com de l’esport base o formatiu, valorant tant l’aspecte del rendiment esportiu, com de la transmissió de valors i del compromís amb l’esport i la ciutat, a:

Com a Tècnics d’Esport Base a:

 • Sergio Flor Sanjuan del Club de Futbol Sala Mare Molas. Aquesta entitat compta amb un important desenvolupament de la seva base i la funció tècnica del Sergi Flor és determinant per la seva evolució i consolidació.
 • Javier Sama Álvarez de la Secció d’Hoquei del Reus Deportiu. Coordinador de la base del club roig i negre desenvolupa una tasca molt reconeguda en el món de l’hoquei sobre patins i té en la seva dedicació, professionalitat i contínua renovació els principals mèrits d’aquest reconeixement.

Com a Tècnics d’Esport de Competició a:

 • Ramon Giralt Baiget del Reus Deportiu. Ha estat el responsable d’introduir el Hapkido a l’entitat, amb un notable èxit de participació, creixement a nivell nacional, estatal i internacional.
 • David Sangrà Muñoz i Jordi Segura Duran del Club de Futbol Reus Deportiu. Han estat els tècnics encarregats de dinamitzar, entrenar i dirigir a l’Equip Genuine, una experiència de futbol per a persones amb discapacitat intel·lectual que gaudeixen de l’esport i de la competició futbolística.

Premi Valors de l’esport per les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l’esport. També es podran reconèixer accions o iniciatives directament relacionades amb l’esport de la ciutat, amb els seus esportistes o institucions, a:

 • Reus Deportiu per l’organització del triangular d’Hoquei per la Igualtat, una iniciativa que s’emmarca en la promoció de la igualtat i la visualització de l’esport sense distincions de gènere, donant-hi suport mitjançant la lectura d’un manifest i implementant mesures contra la discriminació de gènere en l’activitat esportiva.
 • Grup Oliva i el seu conjunt de treballadors per la Cursa «Herois x l’Alzheimer», una iniciativa impulsada pel Grup Oliva i recolzada pel conjunt dels treballadors de l’empresa dedicant temps, esforços i recursos per fer un gran esdeveniment esportiu popular i destinar íntegrament tota la recaptació a l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp.

Premi Esport Adaptat als esportistes o entitats que participen en l’àmbit de l’esport per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. Per accions que destaquin pel seu esforç, dedicació i/o consolidació de l’esport adaptat a la nostra ciutat i/o que contribueixin a la seva difusió, que facilitin l’accés a la pràctica esportiva i/o a la seva màxima difusió. També es podran reconèixer accions de formació i difusió directament relacionades amb l’esport adaptat, a:

 • Club Esportiu Costa Daurada la llarga trajectòria del Club no ha estat exempta de dificultats que, en alguns moments, han fet témer per la seva continuïtat. La constància i tenacitat d’aquest col·lectiu i la implicació per difondre l’esport del bàsquet en cadira de rodes i els valors de l’esport els fan mereixedors d’aquest premi.
 • Club de Futbol Reus Deportiu Genuine el CF Reus Deportiu ha estat un dels primers clubs del futbol professional en incorporar un equip a la Lliga Genuine impulsada per la Lliga de Futbol professional. El CF Reus Genuine s’ha implementat en l’estructura del Club, potenciant valors com els de la integració i la igualtat.

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives al millor club, equip o secció esportiva, pel seu èxit, trajectòria o resultat durant la temporada objecte del premi.

Com a Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Base a:

 • Escola de Futbol La Pastoreta, escola de futbol de gran tradició i trajectòria, ha evolucionat i consolidat un projecte esportiu que garanteix la continuïtat dels seus esportistes des de els primers anys de competició fins a la categoria amateur. Enguany el projecte ha tingut, entre altres, el premi de l’ascens de categoria de l’equip amateur, format amb futbolistes que han crescut esportivament en un futbol base de proximitat.
 • Unión Deportiva Carrozas Mas Pellicer. L’entitat presidida per Francisco Quirós es distingeix per ser una escola de futbol molt arrelada i amb un component social que destaca per damunt d’altres objectius, realitat que no és cap inconvenient per assolir fites competitives importants, com les assolides aquesta temporada.

Com als Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Competició a:

 • Secció de Patinatge del Reus Deportiu, la destacada tasca esportiva d’aquesta secció del Reus Deportiu es veu reflectida any rere any amb els seus èxits individuals i col·lectius. El prestigi internacional projecta el nom del Reus Deportiu i la nostra ciutat de la mà dels èxits dels grups Show, de les noves figures emergents individuals i per la seva nodrida base que garanteix el futur esportiu de la secció.
 • Club Voleibol Reus, d’aquesta entitat s’ha volgut premiar el projecte esportiu que ha fet néixer una nova modalitat esportiva en el panorama de la ciutat i fer-ho des del rigor tècnic i la perspectiva d’igualtat en bastir un club amb igualtat d’oportunitats que, ja en la primera temporada de competició, ha consolidat equips sèniors masculí i femení, a més d’un prometedor esport base.

Premi d’Honor quan concorrin circumstàncies especials en persones o institucions que pels seus actes, accions o decisions es considerin mereixedores d’aquesta distinció excepcional a:

 • Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el naixement de la Unitat de Medicina de l’Esport i la seva integració com a unitat hospitalària a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha merescut el reconeixement de tots els estaments esportius i mèdics fins a disposar del màxim nivell d’homologació. La unitat és un centre de referència, no sols per l’esport d’elit o de competició, sinó també per l’esport base i l’esport per a la salut. Les recerques, comunicacions i estudis desenvolupats situen aquesta unitat de medicina com una de les de més prestigi a nivell estatal i un referent com a model hospitalari.
 • Òptiques Teixidó, aquesta indústria del territori sempre ha mantingut una excel·lent relació amb les activitats socials i esportives a tots els nivells. Aquest tarannà l’ha vinculat a innombrables iniciatives esportives del territori i de la nostra ciutat. La seva presència i compromís amb l’esport local es fa palesa de manera continuada, motiu pel qual es considera mereixedora d’aquest reconeixement.
 • Vermuts Miró, parlar de vermut és parlar de Reus. La marca reusenca Vermuts Miró ha mostrat una gran sensibilitat per vincular la seva marca a les expressions esportives genuïnament reusenques i el seu suport es fa evident en tot tipus d’activitat esportiva, des de celebracions d’equips de competició a activitats esportives populars compten amb el recolzament de la marca, fet que es valora en el lliurament d’aquest premi.

Premi “Millor Esportista de la Ciutat de Reus” al millor esportista de la ciutat en les categories femenina i masculina, categories màster, de promoció i absolut a:

Com a millor esportista Màster femenina a:

 • Assumpció Papió Serra del Club Atletisme Esports Armobal. Aquesta atleta ha esdevingut la dominadora absoluta en la seva categoria en les proves de runnig de la nostra demarcació.

Com a millor esportista Màster masculí a:

 • Jaume Blanch Canut del Club Natació Reus Ploms, esportista màster de la categoria de +75 manté una activitat esportiva constant que l’ha portat a participar de manera continuada en diverses competicions de natació. La temporada 2017/2018 el Jaume ha pujat al podi als estatals de piscina d’hivern i piscina d’estiu, assolint la victòria i diverses medalles.

Com a millor esportista de promoció femenina a:

 • Estela Andrade Gómez, aquesta jove esportista del Gimnàs Koryo, que complirà molt aviat els 15 anys, ha destacat un any més en la modalitat de Poomsae en l’esport del taekwondo, aconseguint fins a 5 medalles d’or als campionats d’Espanya i també diferents medalles d’or i plata en els opens de l’especialitat, inclòs l’Open Internacional d’Espanya.

Com a millor esportista de promoció masculí a:

 • Josep Maria García Martín del Gimnàs Koryo, aquest esportista de categoria cadet practicant del Taekwondo en les modalitats de Poomsae i Combat ha assolit destacables victòries i pòdiums en les dues modalitats, especialment les medalles d’or assolides en la modalitat de combat en els Open de Navarra, de València, d’Espanya i l’Internacional de Figueres.

Com a millor esportista absoluta femenina a:

 • Núria Castan Baró La rider competeix en snoboard, concretament en la modalitat de Freerider en la qual ha participat en la FWQ de la regió d’Europa i Oceania, assolint la tercera posició final del rànquing d’aquesta competició internacional tan exigent i aconseguint dues victòries individuals, entre altres classificacions destacades, en les 11 proves del circuit.

Com a millor esportista absolut masculí a:

 • Gerard Descarrega Puigdevall, l’atleta reusenc, millor esportista també l’edició anterior, ha aconseguit aquest any tancar la triple corona (Jocs Paralímpics, Mundial i Europeu) en proclamar-se campió d’Europa en les proves de 400 metres llisos i salt de llargada, a més de fer el rècord d’Espanya de 100 metres llisos els dies finals d’aquesta temporada. El nivell i constant progressió d’aquest atleta el projecta a superar en les properes fites esportives marques i rècords i optar a repetir els èxits assolits. Per tot, el Jurat el nomena Millor esportista de Reus de la temporada.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.