Inaugurada l’exposició «Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians», a la plaça de la Llibertat

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la directora de l’àrea de negoci de CaixaBank Reus, Mercè Caballé; i Guillem Ferran, dissenyador de productes i assessor de l’exposició, han inaugurat avui la mostra Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians. L’exposició, a càrrec del Vitra Design Museum en cooperació amb Hi-Cone, està produïda i organitzada per l’Obra Social “la Caixa” i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

L’Obra Social ”la Caixa” impulsa nombroses iniciatives en diferents àmbits d’actuació, un dels quals és la cultura. La divulgació constitueix un instrument bàsic per promoure el creixement de les persones, i per aquest motiu l’entitat treballa per acostar el coneixement a públics de totes les edats i nivells de formació. Entre aquestes activitats culturals, l’Obra Social ”la Caixa” organitza exposicions per tota la geografia espanyola amb la voluntat de contribuir a la sensibilització ciutadana a través de continguts artístics, científics i socials.

Un altre àmbit d’actuació important de l’entitat és la formació emprenedora dels alumnes. Per això, eduCaixa impulsa el projecte Joves Emprenedors, amb el propòsit de despertar habilitats emprenedores en els estudiants, promovent el seu creixement personal i potenciant-ne la capacitat d’iniciativa. Els recursos que el projecte ofereix dins de l’aula, així com les activitats extraescolars i les exposicions itinerants, inspiren un canvi de paradigma en la societat en estimular noves formes de pensar i d’actuar. L’objectiu final és fomentar que les noves generacions despleguin talents i potencials al servei d’una professió sentida, productiva i creativa.

Aquesta vegada, l’entitat presenta Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians, una innovadora mostra de divulgació del disseny d’aquells elements que formen part de la nostra rutina i els nostres costums. Objectes ideats per fer-nos la vida quotidiana més pràctica i còmoda, i que han perdurat en el temps. N’hi ha que pràcticament no han experimentat modificacions, i altres que de ben segur han transcendit les mateixes pretensions dels seus creadors. Invents, tots, que ens passen desapercebuts en el dia a dia, acostumats ja al seu ús habitual, però que han modulat la nostra existència d’una manera concloent i evident.

Com han arribat aquests objectes a ser veritables herois ocults? Probablement perquè es relacionen amb una idea enginyosa, encara que fàcilment comprensible. Els herois ocults són objectes que han estat fabricats milions de vegades, però que continuen sent indispensables en el dia a dia. Han demostrat la seva vàlua una vegada i una altra i, en essència, s’han mantingut inalterables durant dècades.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.