‘Indestructibles’ una exposició itinerant al Tinglado 1 del Moll de Tarragona

Aquest divendres 30 de juliol el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i la Directora de Port i Ciutat, Montse Adan, presenten en roda de premsa al Tinglado 1 del Moll de Costa la nova exposició ‘Indestructibles – Una mirada a la generació del futur a l’Àfrica’.
A partir del 30 de juliol i, fins al 29 d’agost, el Tinglado 1 del Moll de Costa oferirà la possibilitat de veure aquesta exposició itinerant d’imatges fotoperiodístiques més reconeguda en els darrers temps.
Es tracta d’una exposició ideada pels coneguts periodistes i fotògrafs internacionals, Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez. La mostra està formada per una selecció de 44 imatges de gran format realitzades per Alfons i acompanyades pels textos d’Aldekoa.
Amb aquesta mostra, el Tinglado 1 pretén apropar les històries de les persones protagonistes al públic de forma més directa, amb la presència física de l’espectador per a crear vincles entre la nostra societat i els ‘nens i nenes indestructibles’, tal com els seus propis autors assenyalen.
Un del principal objectiu del projecte, segons declaracions dels creadors, és arribar a la gent, a tota la societat, perquè coneguin i empatitzin amb els seus veïns africans.
Aquest projecte ‘Indestructibles’ busca bastir ponts per conèixer altres realitats de l’Àfrica. Per aquest motiu, Aldekoa i Rodríguez, a més dels formats periodístics tradicionals com reportatges en premsa o revistes, han obert altres canals per apropar les històries. A més de l’exposició itinerant que acollirà el Tinglado 1, el projecte es pot trobar a la website https://indestructiblesafrica.org/, al llibre de periodisme narratiu sota el mateix títol ‘Indestructibles’, a un photobook on el pes narratiu recau sobre les imatges dels protagonistes, una novel·la gràfica, presentacions, xerrades, conferències, tallers, reportatges en mitjans de comunicacions que recullen les deu històries i, finalment amb el llargmetratge documental de setanta minuts aproximadament que es distribueix a festivals, televisions i certàmens.

Els autors
Xavier Aldekoa, llicenciat en Periodisme i amant de fer maletes improvisades i, d’obrir bé els ulls a l’hora de viatjar, ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l’Àfrica. En els darrers vint anys ha cobert com a periodista múltiples conflictes i temes socials en més de quaranta-cinc països africans.
Amb poc més de vint anys va viatjar per primera vegada al continent i l’any 2009 va establir la seva residència a Johannesburg, Sud-àfrica. En el seu treball, en el qual aborda guerres fratricides o fams silenciades, però també l’enlairament de nacions o la riquesa cultural dels pobles africans, és indispensable el vessant humà del continent. Els africans són indiscutiblement els protagonistes dels seus reportatges.
És corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica i realitza reportatges de televisió per a diferents mitjans. També col·labora amb ràdio i altres periòdics i revistes. És autor del llibre Oceà Àfrica (2014, Editorial Península) i Fills del Nil (2017, Ed. Península), cofundador de la revista de periodisme internacional 5W i de la productora social i independent Muzungu. L’any 2018 va ser finalista a l’ European Press Prize un dels més reconeguts i prestigiosos premis periodístics.
Alfons Rodríguez és fotògraf i realitzador documental amb una gran reputació. Al llarg de tota la seva carrera professional, ha realitzat històries ocorregudes en més de cent països de sis continents. Els seus treballs inclouen sempre les dues cares
oposades del món; bellesa, esperança i bondat vers la crueltat, horror i desànim.
La seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis i publicada en països i mitjans d’Amèrica , Àfrica, Europa i Àsia.
El seu compromís i respecte pels protagonistes de les històries és una part central de l’exposició Indestructibles, per Alfons aquest projecte és un esforç per allunyarse del victimisme i reconèixer el veritable protagonisme africà.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.