Inici del cicle de conferències ‘170 anys de vida ciutadana. Orígens i present’

El cicle “170 anys de vida ciutadana. Orígens i present”, ha nascut arrel de la celebració de l’aniversari d’El Círcol per dues raons bàsiques. La primera, reforçar la documentació que explica la història de la Societat i dels seus prohoms. La segona, recordar els seus fundadors i més destacats socis donant a conèixer la seva contribució a la ciutat.

El Cicle de Conferències comença amb la primera conferència sota el títol “El Círcol en el context de l’associacionisme català contemporani”, consta de cinc jornades a raó d’una jornada mensual. Per als organitzadors, es tracta d’un exercici de justícia i de reconeixement a l’ambició i el vanguardisme dels seus  fundadors, una burgesia liberal i emprenedora que, com poques de les seves contemporànies va treballar per engrandir la seva ciutat aconseguint convertir-la en la segona de Catalunya després de Barcelona. És per aquest fet que hi ha el convenciment que els cent setanta anys d’El Círcol expliquen, en gran part, la història de Reus com a ciutat.

El Cicle “El Círcol, 170 anys de vida ciutadana. Orígens i present, desgrana des de la fundació de l’entitat i el seu moment històric  fins les presidències contemporànies, passant pel repàs als seus forjadors, la Guerra Civil i la modernització o relleu generacional. 


S’ha celebrat la primera de les conferències impartida per l’historiador reusenc doctor en Història i en Sociologia, Xavier Ferré, sota el títol ”El Círcol en el context de l’associacionisme català contemporani” que ha situat en la seva exposició al Círcol  dins del context històric i cultural dels orígens de l’associacionisme del moment.

Ferré ha comparat també la seva identitat  amb la d’associacions coetànies com la Cambra de Comerç i el Centre de lectura, entre d’altres i ha proposat línies de recerca per aprofundir en els nostres orígens.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.