Gran èxit de la Campanya de Nadal

Amb un èxit sostingut de més de 6 setmanes de durada i superant totes les expectatives, dilluns, 8 de gener, la regidoria de Promoció de Ciutat va donar per finalitzat “Reus, un Nadal per gaudir”, assolint l’objectiu principal de continuar liderant el Nadal a la demarcació de Tarragona.

Montserrat Caelles, regidora de Promoci&oac ute; de Ciutat, ha manifestat que “hem refermat el posicionament de Reus com a ciutat de referència i les vendes, d’una manera molt generalitzada, han estat entre igual i superiors al 2019. Els ciutadans i visitants han practicat a Reus el que anomenem “L’art de comprar passejant”. Bars i restaurants han tingut una exel·lent ocupació durant tota la campanya de Nadal i els hotels han arribat a penjar el cartell de complet la nit de Cap d’Any. L’èxit no ha estat casualitat. Ha estat la bona feina feta amb “Reus, un Nadal per gaudir” i fruit del treball acumulat en els darrers anys amb la promoció a Catalunya, l’estat i internacional; a fires, tourperadors, periodisme especialitzat, publicitat convencional i difusió a xarxes. Enguany més que mai, podem dir que som el referent nadalenc de la Catalunya Sud”.

La regidora ha continuat dient que &ldq uo;amb “Reus, un Nadal per gaudir”, hem aconseguit trobar el factor diferencial, l’ADN Reus: sinònim de proximitat, de qualitat, de professionalitat, d’elegància en la il·luminació i ornamentació, en les atraccions, en els espectacles itinerants i en els nostres comerços i serveis. Hem aconseguit l’atmosfera, el caliu d’una ciutat centre europea amb les especificitats pròpies catalanes. Amb la nostra pròpia personalitat, els follets del Nadal i la màgia de Gaudí”.

Durant aquests dies, la ciutat ha presentat diferents escenaris amb activitats atractives, destacant molt especialment els espectacles itinerants, el túnel de llum instal·lat a la plaça de la Llibertat i el Carrusel de la plaça del Prim, així com els Mercats de Nadal i Artesania de Reus. L’extensa oferta comercial de prox imitat, i la col·laboració i implicació del sector, han contribuït a l’èxit. Tot plegat, acompanyat de l’elegant i abundant ornamentació lluminosa nadalenca dels nostres carrers i places. Pau Salvadó, representant de la Cambra de Comerç, ha manifestat que “la ciutat ha fet molt de goig, amb l’acompanyament dels aparadors dels comerços que han estat espectaculars, i s’ha referemat la capitalitat de Reus”. 

Per a la promoció de l’extens programa d’activitats de la ciutat per Nadal, s’han utilitzat diferents canals, amb una campanya de publicitat específica, les xarxes socials, l’agenda de reus.cat i l’edició del programa dels actes de Nadal. Precisament, aquest ha estat un dels factors que ha remarcat Jacint Pallej& agrave;, com a representant del sector comercial, que ha manifestat que “tothom està content, s’ha fet una bona campanya. Recuperació, bon nivell i una gran campanya publicitària que ha remarcat la gran experiència que ha estat anar a Reus aquestes festes”. 

Víctor Perales, representant del sector de l’hostaleria i la restauració, per la seva banda, ha remarcat que “la gent ha sortit amb normalitat, amb ganes de socialitzar, i tenen els ulls posats en Reus. Estem fent les coses bé, amb un punt màxim per Nadal, que ha estat espectacular”.

Els principals indicadors objectius, obtinguts amb al col·laboració de totes les parts implicades, i que s’han analitzat per valorar la campanya són els següents:

Aparcaments municipals
Durant la campanya de Nadal han estacionat als pàrquings municipals un total de 279.565 usuaris, xifra que suposa un índex de rotació diari de 6.354 usuaris, i que ha augmentat un 19,12 % respecte la campanya de Nadal anterior.

Vianants
Les dades del trànsit de vianants s’han pogut extreure de l’explotació de la informació del servei Reus Wifi, que detecta els vianants amb dispositiu mòbil que passen prop dels punts wifi distribuïts per la ciutat. S’ha comptabilitzat les dades entre el 25 de novembre i el 8 de gener i un total d’1.196.570 persones van passejar per Reus durant aquest període, representant un augment del 45% de visitants. El dia amb més afluència de vianants a la ciutat va ser el dissabte 31 de desembre, amb quasi 50.000 visitants, i el carrer més transitat va ser el Monterols amb un total de 73.766 persones.

Pista de patinatge sobre gel
Un total de 14.623 persones han patinat a la pista de gel instal·lada a la plaça de la Llibertat del dia 25 de novembre al 8 de gener. Aquesta xifra inclou els 1.478 infants i joves de 29 escoles i altres centres educatius de Reus que han pogut patinar gratuïtament, gràcies a l’acord amb l’empresa gestora de la pista de gel. S’han mantingut les dades de l’any passat que ja van ser rècord després dels anys de pandèmia.

Túnel de llum
Més de 180.000 persones han passat pel túnel de llum i música instal.lat a la plaça de la Llibertat, del 16 de novembre al 8 de gener, destacant el màxim de persones el dia de la seva inauguració amb 14.581 visitants. El 80% dels visitants han visitat el túnel en horari de 17 a 19 h i ha predominant el públic jove d’entre 18 a 24 anys.

Carrusel
Un total de 18.750 persones han gaudit del Carrusel instal·lat a la plaça del Prim, del dia 25 de novembre al 8 de gener. D’altra banda, el dia 27 de desembre al matí, el propietari del Carrusel va voler fer una acció solidària a través de les associacions Supera’t i Asperger del Camp de Tarragona convidant a gaudir del Carrusel a totes les famílies que en formen part, obrint l’atracció només per a ells.

Atraccions de Fira
El Gremi de Firaires calcula gairebé uns 50.000 nens i nenes han pujat en alguna de les atraccions de fira instal·lades a la zona lúdica de la plaça de la Llibertat, un 10% més que l’edició del 2019 en la que ja es va arribar a una xifra rècord.

D’altra banda, gràcies amb la l’acord entre la regidoria de Promoció de ciutat i Grèfic (Gremi de firaires), i amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social es van distribuir 800 vals gratuïts per a infants en situació de risc i/o vulnerabilitat social.

Xarxes socials
Els perfils de Reus Promoció a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram han incrementat un 10% respecte l’any anterior els seus seguidors i ja superen els 18.000. També ha crescut l’activitat a les xarxes (publicacions, opinions, m’agrada, interaccions, consultes i retuits):  han augmentat un 20% les interaccions amb els seguidors (comentaris i m’agrada).

A Twitter els seguidors han crescut un 9% i augmentat considerablement les visualitzacions de les publicacions i les mencions.

A Facebook han augmentat els seguidors en un 10%, la publicació, els dies que més visualitzacions han tingut les publicacions han estat el dia de l’inici de la campanya amb 3.466 visualitzacions i els dies de les actuacions itinerants amb una mitjana de 3800 visualitzacions per publicació.

El compte d’Instagram ha arribat durant el període de Nadal a 27.805 comptes d’usuaris, i el contingut ha obtingut més de 180.775 impressions. A l’igual que a Facebook les publicacions i històries destacades han estat de les actuacions itinerants i d’algun dels elements de Nadal com el Carrusel, amb més de 4.000 visualitzacions. Els seguidors han augmentat un 15%.

Usuaris del servei de ludoteca «El Nadal més modernista» del Gaudí Centre
Els dies 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre, i 2, 3, 4 i 5 de gener, més del doble de nens i nenes que el 2021 van participar als tallers organitzats al Gaudí Centre. Per procedències, el 91% dels assistents eren de Reus, tot i que també va haver-hi infants procedents de les comarques veïnes, la resta de l’estat i de l’estranger.

Els tallers més demandats per les criatures i que han triomfat van ser «El Plat Gaudinià de Nadal» i «Una Bola de Neu del Campanar Inspirador». Els segueixen de prop els tallers de «Els Sols de Gaudí» i el d’«Una Joia pel teu Arbre de Nadal».

Enllumenat de Nadal
Un any més l’Agència ha coordinat l’enllumenat de nadal de la ciutat amb l’objectiu de fomentar el passeig i la visita, amb unes dates tant importants pel seu comerç. Quan a l’enllumenat dels carrers es va mantenir la subvenció del 70 % als establiments comercials dels carrers participants. Hi han participat un total de 22 carrers (incorporació carrer Salvador Espriu i Raval de Sant Pere) i hi han col·laborat prop de 600 establiments comercials.

La il·luminació de Nadal també es va fer incrementar a les places de Prim, del Mercadal i de la Llibertat. Així mateix, es va repartir doblar l’ornamentació dels diferents barris de la ciutat i es guarnir les entrades de Reus amb la compra de nous elements nadalencs per donar la benvinguda als visitants.

Altres aspectes destacats de la campanya
Conte de Nadal
Els personatges del conte, els Follets de Nadal, han estat els encarregats de repartir els contes de Nadal i i els seus cromos adhesius, tant a la caseta dels follets de la plaça de la Llibertat com pels Barris de la ciutat. En total han repartit més de 1.000 contes als infants que els han visitat.

Ocupació Hotelera
Pel que fa a la valoració de l’ocupació dels establiments hotelers de la ciutat,  destacar la màxima afluència ha estat els caps de setmana coincidint amb Nadal i Sant Esteve, aconseguint la plena ocupació durant la nit de cap d’any.

El visitant que s’ha allotjat ha estat, en la seva majoria, nacional i familiar.

Sector comercial
La campanya de Nadal 2022 es va consensuar amb el sector comercial de la ciutat i va comptar amb la participació de totes les entitats comercials, que van organitzar les seves pròpies accions d’animació i dinamització de Nadal, sumant les seves activitats a la campanya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.