‘Introscòpic’, l’ 1 i 2 de juny

Els pròxims dies 1 i 2 de juny torna a Cal Massó el cicle multidisciplinar, contemporani i cultural Paradigmes, amb la proposta de Marc Pedrós “Introscòpic”. Les dues funcions es faran a les 20:30 h i el preu de les entrades és de 4 euros, que es poden adquirir a ticket.reuscultura.cat.

“Introscòpic” és un programa d’art digital a mig camí entre el cinema experimental i la performance, que explora el llenguatge audiovisual muntat en directe. Totes les peces són editades en directe, en presència del públic, i a mesura que les imatges es van projectant. Així, cada sessió esdevé una experiència única, alhora que els relats adquireixen una poètica, subjectivitat i dinamisme mai coneguts en el cinema tradicional. 

Les tres peces que formen el programa “Introscòpic” es presenten com a projeccion cinematogràfiques, amb un espai reservat per al realitzador, que es troba editant les obres al mateix moment que es projecten. Cada peça té una durada de curtmetratge, aproximadament, però no exacta, ja que en cada projecció la forma, el ritme i la durada són mutables i variables.

“Introscòpic” explora un llenguatge poètic i personal, que entén el seu realitzador com un poeta que recita les seves imatges, vives en la seva performativitat. Explora des de tres òptiques diferents tres vivències emocionals imaginades, que sorgeixen de les il·lusions, els desitjos, les pors i també les desfetes que succeeixen al llarg de la vida, i que dibuixen el mapa de qui som i en les que ens identifiquem. 

Les peces

#1 DES PAS SUR LA NEIGE – La nit de la neu amaga totes les seves possibilitats d’amor i rebuig sobre les passes que esborra i reescriu.

#2 LES MANS – Al llarg de la història, les mans ens han mostrat el seu poder de creació, destrucció i expressió. Aquest poema audiovisual sobre arxiu fílmic reviu el seu poder en una història personal.

#3 SINTONIA – Un camí per la ruralia desplega la consciència del seu autor.

El realitzador

Marc Pedrós i Estalrich (El Poble Nou de Benitatxell, 1996) és el creador i realitzador de l’edició en directe d’”Introscòpic”. Professional del vídeo i tècnic audiovisual, ha realitzat diverses obres de curtmetratge i llargmetratge documental i experimental, com “Ones i vent”, la col·lecció “Paisatges i Camins del Llobregat”, i ha participat en la filmació de documentals com “Carretera nacional”.

Com a realitzador de cinema en directe, ha realitzat l’obra “La vora”, per la qual va obtenir el premi Medi Ambient i la Mar de la fundació Oceanogràfic de València.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.