Ja es poden sol·licitar els ajuts de la Diputació per a impulsar activitats culturals, socials i esportives a la demarcació

La Diputació de Tarragona impulsa amb un total de 2.750.000 euros activitats culturals i d’interès ciutadà, activitats socials i activitats esportives al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Es tracta de 3 línies d’ajuts que la institució posa a l’abast d’entitats, persones físiques i fundacions amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament social, cultural i econòmic de la demarcació, a més de potenciar la cohesió social i la inclusió de les persones i els col·lectius més vulnerables.

La convocatòria d’aquests ajuts ja està oberta i, fins al proper 15 de juliol es podran presentar les sol·licituds. Les entitats, persones físiques i fundacions interessades poden consultar les bases i presentar les seves sol·licituds a través de la guia de serveis  (https://www.dipta.cat/serveis/guia-serveis-ciutadania).

En el cas de les activitats culturals o d’interès ciutadà els ajuts es destinen a entitats i persones físiques, sense afany de lucre, per a la realització d’actuacions culturals i d’interès ciutadà de caràcter singular realitzades a la demarcació. S’hi admeten totes aquelles activitats que siguin d’interès cultural, educatiu, econòmic o humanitari, o altres degudament  justificades, ja siguin projectes, programacions d’activitats anuals, puntuals o cicles, jornades, exposicions o similars. La quantitat total màxima dels ajuts  és d’1.500.000 euros.

Pel que fa a les activitats socials els ajuts s’adrecen a entitats i fundacions de caràcter social, sense ànim de lucre, que realitzin activitats a favor de les persones i dels col·lectius més vulnerables i/o que contribueixin a mitigar els efectes de la crisi social, econòmica i de salut mental derivada de la pandèmia de la COVID19.


Seran susceptibles de rebre els ajuts totes les actuacions que, dins l’àmbit d’acció social, serveis socials bàsics i prestacions d’urgència social, es facin en benefici de la ciutadania de la demarcació. També s’hi poden acollir aquells projectes que promoguin la inserció social i/o laboral de persones o col·lectius amb discapacitat, diversitat funcional o en risc d’exclusió social, i aquelles propostes que contribueixin a reduir les desigualtats i que promoguin la cohesió i inclusió social a la demarcació de Tarragona. La quantitat total màxima d’aquests ajuts és de 750.000 euros.

En el cas de les activitats esportives els ajuts es destinen a entitats esportives que realitzen activitats de caràcter singular a la demarcació com ara premis, campionats, diades esportives, tornejos, marxes, o maratons, entre altres, amb la finalitat de potenciar el desenvolupament econòmic local, la cohesió social i la inclusió de persones i col·lectius més vulnerables de la població o en risc d’exclusió. La quantitat total màxima en aquest cas és de 500.000 euros.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.