Jordi Just pren possessió com a nou president de la Cambra de Comerç Reus

· El nou plenari de l’ens elegeix Just per unanimitat pels propers tres anys; Àgata
Girbes agafarà el relleu l’últim any del mandat.
· La nova etapa arrenca amb un multitudinari acte obert al teixit empresarial de
les cinc comarques i amb participació dels Consells Comarcals.

 

L’empresari Jordi Just ha estat escollit per unanimitat nou president de la Cambra de Comerç de Reus, en substitució d’Isaac Sanromà, que ha ocupat el càrrec des de 2006. Just ha rebut el suport de la totalitat del nou plenari de la Cambra, que també s’ha constituït avui, juntament amb el nou Comitè Executiu de l’ens cameral. El nou plenari ha escollit també a Àgata Girbes i Jaume Batista com a vicepresidents i Francesc Lari com a tresorer.

Cal recordar que el nomenament de Just és conseqüència de l’acord entre les dues plataformes que havien anunciat presentar-se a les eleccions camerals d’aquest mes de maig, i que finalment es van fusionar en una única candidatura: #TotsSomCambr4.0. En virtut d’aquest acord, Just serà president els primers 3 anys del mandat, mentre que l’empresària Àgata Girbes agararà el relleu per exercir la presidència l’últim any de l mateix.

L’empresari Jordi Just ja va formar part de la Cambra de Comerç de Reus, de la que va ser membre del Comitè Executiu, president de la Comissió d’Internacionalització i Tresorer. Just compta amb una dilatada trajectòria a diverses organitzacions de caire empresarial de les comarques tarragonines: va ser vicepresident i membre del Consell d’Administració del Port de Tarragona; vicepresident i membre de la Comissió d’Infraestructures de la CEPTA; o patró de l’Associació Empresa & Humanitats i la Fundació Gresol, entre d’altres.

Diàleg i territori en un acte multitudinari

Després de l’acte oficial de constitució del plenari i votació del president ha tingut lloc una recepció a les autoritats i el teixit empresarial del territori. Més de 200 persones han acudit a una trobada que simbolitzava l’obertura de la nova etapa de la Cambra als agents econòmics i institucionals de les 5 comarques.

A l’acte hi ha tingut una intervenció destacada els presidents i vicepresidents dels 5 Consells Comarcals, que han valorat molt positivament la vocació territorial de la nova etapa (Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp; Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Joan Carles Garcia, vicepresident del Consell Comarcal del Priorat; Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; i Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta).

En els seus parlaments, tant el nou president de la Cambra, Jordi Just, com la vicepresidenta, Àgata Girbes, han reiterat les idees principals del pacte entre les dues plataformes que passen ara a ser les línies mestres del nou Comitè Executiu.

Just ha posat èmfasi en “seguir cohesionant les forces empresarials del territori per tenir més força a l’hora de perseguir els nostres objectius”. En aquest sentit, ha afirmat que “la Cambra ha de ser la casa gran de l’empresariat del nostre territori, hem de tenir un diàleg constant amb les empreses per ser-los útils”. L’empresari ha avançat que “tant sectors com les cinc comarques ja tenen els seus equips de treball perquè les seves necessitats específiques estiguin al nostre full de ruta”.

Just ha parlat d’aliances amb les patronals (PIMEC i Foment del Treball – CEPTA), les associacions sectorials, les altres Cambres de Comerç de la demarcació de Tarragona o la URV . El nou president de la Cambra s’ha mostrat partidari de “aixecar el to en la defensa dels interessos de l’empresariat i la recerca de solucions als dèficits de competitivitat com les infraestructures pendents”.

Per la seva banda, Àgata Girbes, ha posat el focus en “ articular una Cambra moderna, al servei de les persones i de les empreses”. Girbes ha remarcat línies mestres com “l’optimització de recursos, l’economia circular, el medi ambient i els nou paradigma de les empreses connectades en xarxa o la igualtat”.

Segons Girbes “hem de liderar una veritable transformació que tingui com a valors la transversalitat, la transparència la sostenibilitat i el respecte a les persones i a l’entorn”. Tot plegat, “amb un equip multigeneracional, complementari i que aglutina un ampli ventall de competències”.

A l’acte també hi ha pres part la secretària general del Departament d’Empresa de al Generalitat, Marta Felip, que ha destacat la “renovació consensuada” de la Cambra de Reus i ha constatat que “amb aquest nou equip, la Cambra de Reus té projecte i és un projecte actual, a mida dels temps que vivim”. Felip ha aprofitat per recordar que la Generalitat treballa en la nova Llei de Cambres de Comerç de Catalunya, un nou marc normatiu que ha de fixar “el rol d’aquests ens al país, actualitzant-lo, i també preveient el seu finançament en tant en quant presten serveis públics”.

La cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde de Reus que ha posat en valor “el rol dels empresaris pel progrés de la societat” i s’ha posat “a disposició del nou president i el seu equip per construir junts un futur ple d’oportunitats”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.