Les Biblioteques Municipals expliquen les seves experiències davant diferents professionals

Les Biblioteques Municipals de Reus han presentat propostes de bones pràctiques en dues de les jornades professionals de l’àmbit de les biblioteques celebrades aquests dies a Barcelona. Per una banda les XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación (JEID), organitzades per FESABID, a l’auditori del World Trade Center de Barcelona, on es va presentar un pòster sobre el projecte “Biblioteca sobre rodes”, i per l’altra banda, les Biblioteques Municipals de Reus, representaven el conjunt de les biblioteques publiques de Catalunya a la taula rodona de la jornada sobre biblioteca escolar del Departament d’Educació. Sota el lema “Abriendo puertas”, les JEID’19 pretenien reflexionar a l’entorn de 3 grans eixos:

  • EIX 1 Accés democràtic a la informació, hacktivisme i llibertat d’expressió
  • EIX 2 Liderar el canvi en l’era digital: competències, habilitats, perfils i nous rols en la informació i documentació
  • EIX 3 Inversió social: treballar en societat i crear comunitat

Va ser al voltant d’aquests grans eixos sobre els quals s’agrupaven ponències, experiències i productes professionals.

FESABID és la Federació d’Associacions de professionals de la biblioteconomia i la documentació d’àmbit espanyol, i les jornades es celebren bianualment i de manera itinerant a les diferents seus de les associacions professionals. La darrera vegada que es van fer a Catalunya va ser l’any 2003.

A banda d’aquesta convocatòria de tant llarg recorregut, des del Departament d’Educació de la Generalitat i en el context del programa Puntedu de biblioteca escolar, es convocava la 1a Trobada de coordinació de seminaris i grups de treball de biblioteques escolars de Catalunya, amb el lema “El treball en xarxa: una relació directa de les nostres accions”, posava en relació experiències dels diferents centres educatius de Catalunya.

A Reus existeix el Seminari de biblioteca escolar que s’organitza entre les Biblioteques Municipals de Reus i el Centre de Recursos Pedagògics Baix Camp, i té la singularitat d’estar coordinat des de la biblioteca pública, amb un grup estable de responsables de les biblioteques escolars de la comarca. Cada curs preparen la celebració conjunta del Dia Mundial de la Poesia i conviden a alguna personalitat amb idees innovadores en l’àmbit del llibre i de la lectura per a infants i joves.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.