Jornada sobre Ecosistemes cooperatius locals per promoure l’economia social i solidària al territori

El proper dimecres 9 de juny, de 12:00 a 14:00 h, l’IMFE Mas Carandell organitza conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp i la col·laboració de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), la jornada en línia Ecosistemes cooperatius locals, amb la finalitat de donar a conèixer els beneficis de l’economia social i solidària i impulsar-la a nivell local.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, considera essencial fomentar el model de l’economia social i solidària al territori com alternativa als sistemes econòmics més tradicionals, no només per basar-se en principis com la participació, la sostenibilitat, la transparència, el treball en xarxa i l’equitat entre d’altres, sinó perquè en els últims temps el creixement i diversificació d’aquestes iniciatives han fet evident la seva capacitat per resoldre aquestes i d’altres necessitats de la ciutadania.

A la primera part de la jornada tindrà lloc la presentació del llibre L’economia social i solidària a Catalunya, a càrrec del seu coautor, Ivan Miró Acedo, membre de la cooperativa La Ciutat Invisible.

Posteriorment Xavier Rubio Cano, Cap del departament d’Economia social de l’Ajuntament de Barcelona i Blai Collado Ochoa consultor a Tandem Social, presentaran la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, XMESS, de la qual formen part 32 municipis, i a la qual Reus va ingressar el passat novembre. Aquesta Xarxa que té el doble objectiu de potenciar i consolidar aquest model a través d’estratègies comunes, així com compartir bones pràctiques i accions entre els membres.

Tancarà l’acte l’exposició, per part de l’Ecosistema cooperatiu de Reus, sobre el funcionament i tasca que realitza aquesta xarxa a nivell local i llur estratègia de desenvolupament.

Aquesta jornada, adreçada al públic en general i d’accés lliure prèvia inscripció a mascarandell.cat/agenda, s’oferirà a través de la plataforma Zoom. Un cop la persona s’hagi inscrit, rebrà per correu electrònic l’enllaç a la sala el mateix dia de l’esdeveniment.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.