JORNADA TÈCNICA DE LA DOP SIURANA PELS PARTICIPANTS A LA GANXET PINTXO DE TARDOR 2016

Del 3 al 13 de novembre les millors tapes estaran amanides
amb l’oli de la DOP SIURANA en el cinquè aniversari de l’operatiu.

En el marc de l’estreta col·laboració que mantenen la DOP Siurana i la Ganxet Pintxo en la ruta de tapes de tardor, i que ha cristal·litzat amb diverses col·laboracions durant les últimes edicions, aquest dilluns al matí s’ha realitzat a l’Estació Enològica una jornada tècnica adreçada als restauradors participants a l’operatiu. Una sessió presentada per la representant de la DOP, Montse Gelonch, i conduïda per l’Àngels Calvo, cap del Panell Oficial d’Olis Verges de Catalunya.
La sessió, de caire informatiu i pràctic, ha servit als assistents per aprofundir en els tipus d’olis existents al mercat. D’aquí la realització d’un tast que els ha permès diferenciar els diversos tipus d’olis i valorar els de més qualitat, remarcant les seves aplicacions principals per treure’n el màxim rendiment.
L’acte ha finalitzat amb el tast d’unes llesques de pa de pagès del Forn Sistaré –el millor pa de pagès de Catalunya d’aquest 2016- sucades amb tomaca i amb l’ús de diferents olis per poder apreciar millor la importància del producte en el resultat final.
Cal destacar que en l’edició de tardor de la GANXET PINTXO, que es realitzarà del 3 al 13 de novembre, són nombrosos els establiments que han incorporat l’oli de la DOP Siurana a l’hora de realitzar les seves tapes, conscients del valor afegit que suposa utilitzar un producte de tanta qualitat a les seves creacions gastronòmiques.
La DOP Siurana, a més, obsequiarà als establiments participants amb un lot d’oli nou. D’aquesta manera també es potenciarà la tradicional festa de l’oli a la capital del Baix Camp que es realitzarà els dies 11 i 12 de novembre i que coincidirà amb el segon cap de setmana de la Ganxet Pintxo de Tardor.
La propera setmana es presentarà oficialment aquesta ruta que en aquesta edició (l’onzena en números absoluts) celebrarà el cinquè aniversari de la seva creació i on la DOP Siurana també hi tindrà un protagonisme destacat amb alguna de les accions programades que es comunicarà oportunament.

Reus, 17 d’octubre de 2016

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.