Jornada ‘Woman Tech’

La jornada Woman Tech del TIC Sud ha servit per reivindicar la necessitat de trencar prejudicis al voltant de les formacions científiques i tecnològiques entre les estudiants més joves, mostrant-los les diferents opcions i camps on poden desenvolupar una carrera professional dins aquest àmbit. L’activitat, celebrada aquest dijous al Foyer Marià Fortuny de firaReus Events, ha reunit a una cinquantena de persones, que han participat a una sessió hibrida de forma presencial i en línia amb conferències, taula rodona i networking al voltant del paper femení al sector tecnològic i de la mà de dones amb posicions destacades dins aquest àmbit.
En la seva intervenció, Susana Prado, directora general de la tecnològica Inetum a Catalunya ha remarcat la importància de la “sororitat visible i invisible entre les dones”. Per la seva banda, Àurea Rodríguez, co-fundadora de la consultora Talentea i experta en innovació, ha posat l’accent en la necessitat de “perdre la por a equivocar-se i llançar-se perquè això va de futur”.
La taula rodona d’expertes ha comptat amb Ramona Martínez, General Manager d’ETECNIC; Maria Luisa Muñoz. Chief Technology Officer de Grupo Castilla; Bea Mesas Co-founder & CPO d’Incapto Coffee i Vocal de PIMEC Joves i Maria Martínez. Co-founder & Chief Bussines Officer d’eAgora. Ha estat moderada per la secretària territorial de Pimec, Gemma Gasulla, i ha girat al voltant de la desconnexió entre el món educatiu i laboral i la necessitat de mostrar la realitat de les empreses tecnològiques a les aules. Les ponents han remarcat també el repte
de trencar estereotips i incidir en la divulgació de les experiències de professionals del sector entre les estudiants més joves.
Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud, ha manifestat la importància de “trencar la visió esbiaixada que es té el món de la tecnologia donant accés a tota la informació i opcions del sector entre les més joves”.

En la mateixa línia, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha posat de manifest que “no ens podem permetre tenir sostres de vidre i el sector ha de parlar en femení”.
Per la seva part, la regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha destacat el rol del TIC Sud com “dinamitzador del sector tic a les comarques de Tarragona i, en especial, en l’empoderament de la dona dins el sector tecnològic”.
La Jornada Woman Tech ha estat organitzada pel Clúster TIC Catalunya Sud i la regidoria d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus. Ha estat possible també gràcies a la col·laboració de Redessa, Pimec Tarragona i Incapto Coffee.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.