Jornades d’Etnologia de les Comarques de Tarragona a l’Arxiu Municipal de Reus

cartell-jornades_etnologia

L’Arxiu Municipal de Reus és escenari el 16 de setembre de les Jornades d’Etnologia de les Comarques de Tarragona, organitzades per l’Institut Tarragonès d’Antropologia, Carrutxa i la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner.

El programa de la jornada s’inaugurarà a les 9.30 h, a càrrec de Jordi Agràs Estalella, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, de Josep Santesmases i Ollé, vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i d’Agustí Andreu Tomàs, president de l’ITA, Associació d’Antropologia.

Seguidament, a les 10.00 h, és prevista la ponència inaugural a càrrec del doctor Lluís Calvo Calvo, director de la Delegació del CSIC a Catalunya, el qual parlarà de “L’Etnologia a Catalunya, passat i present. Línies de recerca emergents i perspectives de futur”.

La següent ponència, a càrrec de Salvador Palomar i Abadia, del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria- CARRUTXA, tractarà sobre l’etnologia a les comarques de Tarragona amb la xerrada “Apunts sobre la recerca etnològica, del Camp a l’Ebre”.

Tot seguit, Rafael Folch, tècnic de Patrimoni Cultural de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, juntament amb Elena Espuny, tècnica de Projectes de l’IRMU, oferiran la ponència “L’etnologia a l’administració”.

Inventaris immaterials
A la tarda és prevista la represa de la jornada amb Pepa Subirats, coordinadora de l’Inventari del Patrimoni Immaterial de les Terres de l’Ebre, i amb Àngels Travé, coordinadora de l’Inventari del Patrimoni Inmaterial del Penedès, amb la intenció de reflexionar sobre els inventaris immaterials del patrimoni a partir de les seves experiències, a les Terres de l’Ebre i el Penedès, respectivament.

La jornada finalitzarà amb un ‘Laboratori d’idees’ en què es presentaran en format breu diverses recerques i/o estudis que estan en la seva fase inicial o bé en fase de projecte.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.