Jornades TRAFIC del Festival REC, del 28 al 30 de juny

El Festival REC, conjuntament amb Cinespaña de Toulouse, i l’estructura Numéro 7 d’Eva Morsch Kihn, organitza les jornades TRAFIC, unes sessions d’acompanyament i promoció de nous talents de Catalunya, Balears i Occitania, amb el suport de l’Euroregió. Aquests jornades es duran a terme els dies 28, 29 i 30 de juny a Tarragona i Toulouse, i també en línia.

En les diferents seus on es durà a terme la trobada TRAFIC consistirà en unes sessions de formació, discussió i networking, en les quals es reuniran els responsables de projectes cinematogràfic que es troben en fase de desenvolupament presentaran els seus projectes a professionals.

L’objectiu de la trobada és el d’eixamplar i dur més enllà la tasca del RECLab, que, amb iniciatives com el Primer Test, es consolida definitivament com un eix impulsor de projectes cinematogràfics en procés que descobreix, acompanya i promociona títols encara per descobrir.

A través de TRAFIC, el Festival REC se suma a altres socis que també persegueixen el mateix objectiu a l’altra banda de la frontera. A través d’aquestes jornades, els coorganitzadors se sumen a altres socis que també persegueixen el mateix objectiu i s’alien per a fer possible una trobada que impulsarà la finalització de nous projectes cinematogràfics i, posteriorment, la seva difusió.

Per aconseguir aquest objectiu, es duran a terme xerrades i masterclass, a més a més d’exposar les actuals línies de suport econòmic que existeixen en cada territori. A més a més, les sessions també oferiran altres activitats obertes a qui vulgui participar. 

Més informació sobre les jornades: https://trafic-cinema.eu/

En aquesta primera edició de TRAFIC s’han seleccionat 4 projectes d’Occitània, quatre de Catalunya (ELS HOMES I ELS DIES de Arnau Vilaró, LES CONVULSIONS de David G. Camps, HABRÁ OTRA PRIMAVERA de Marc Ferrer i PELL DE FOCA d’Irene Moray) i una de Balears (el documental DAS ENDE DES TOURISMS de Sergio Monje).

Les activitats a Tarragona es duran a terme a Mèdol Centre d’Arts, en el que serà la primera col·laboració entre el Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona i el Festival REC, a través del RECLab. 

Les trobades previstes a Tarragona consistiran en sessions de formació, discussió, en les quals els projectes en desenvolupament seran presentats a professionals del cinema amb l’objectiu d’impulsar la seva finalització i acompanyar més tard la seva difusió. Les jornades es completen amb xerrades, masterclass i la presentació de les línies de suport econòmic, a més d’altres activitats obertes a qui vulgui participar. 

Una trobada que confirma el creixement del RECLab, el Laboratori Professional del Festival REC

La celebració de les jornades TRAFIC confirma, un cop més, l’expansió del laboratori professional del Festival REC, el RECLab, que a través d’iniciatives com les Trobades Professionals, els encontres One-to-One amb professionals internacionals i el laboratori experimental Primer Test, encara any rere any el repte de descobrir i potenciar el cinema que encara està per descobrir.

En aquest sentit, cal recordar que RAMONA, d’Andrea Bagney, una producció premiada amb els guardons Málaga Work In Progress i Premi Deluxe Nacional en la darrera edició del Primer Test, s’estrenarà mundialment al Festival de Karlovy Vary, un dels més importants d’Europa. Entre altres èxits del Primer Test 2021, celebrat el passat mes de desembre de Tarragona, cal destacar l’estrena a l’Estat espanyol de LA VOLUNTARIA, lde Nely Reguera, que també va participar en aquesta darrera edició.

La consolidació de les jornades TRAFIC obre la porta a desestacionalitzar les activitats del Festival REC per a descobrir els nous creadors dels quals aviat es parlarà.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.