Josep Murgades fa 70 anys al Centre de Lectura

Josep Murgades fa 70 anys al Centre de Lectura

El Centre de Lectura ret un homenatge durant el mes de febrer a Josep Murgades Barceló, amb motiu del seu setantè aniversari. Murgades és filòleg, professor i traductor. Entre els anys 1976 i 1980 exercí de lector a la Universitat de Ratisbona (Alemanya). El 1974 fou un dels fundadors de la revista Els Marges, que dirigeix —juntament amb Jordi Castellanos— des del 1991. Bona part de la seva recerca l’ha centrada en l’estudi del Noucentisme, amb especial atenció a la figura d’Eugeni d’Ors, de qui ha editat diversos volums de la seva Obra catalana completa entre el 1987 i el 1994. Alguns d’aquests estudis han esdevingut de referència obligada. Així mateix, s’ha preocupat per temes filològics de caràcter més lingüístic, amb atenció especial a l’obra de Pompeu Fabra, de qui ha publicat els llibres Teoria de la llengua literària segons Fabra (Quaderns Crema, 1984), en col·laboració amb Xavier Lamuela, i Textos desconeguts de Fabra (2005). També és autor del volum Llengua i discriminació (1996). Ha traduït de l’alemany obres de Kafka, Thomas Bernhard, Goethe i Hermann Hesse, entre altres.

Josep Murgades és soci d’honor del Centre de Lectura per la seva llarga, intensa i desinteressada relació amb l’ateneu reusenc. També està molt vinculat a la Secció Excursionista de la casa.

Són raons, juntament amb el seu innegable prestigi intel·lectual, perquè el Centre de Lectura vulgui celebrar el seu setantè aniversari amb un cicle d’activitats, les quals també es retransmetran en directe pel canal Youtube de l’entitat. Són les següents:

Dilluns 15, a les 19.00:
Presentació del llibre Escrits sobre Noucentisme de Josep Murgades, a càrrec d’Elena de la Cruz Vergari, Fina Masdéu i l’autor.

Dijous 25, a les 19.00:
Conferència «Josep Murgades, també excursionista», a càrrec de Rafel Ferré.

D’altra banda, del 15 de febrer al 4 de març, es podrà visitar una mostra bibliogràfica dedicada a Josep Murgades al vestíbul de la Biblioteca.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.