Juan A. Samaranch ponent d’excepció en el dinar col·loqui d’avui organitzat per la Fundació Gresol

Aquest migdia, l’Hotel NH Ciutat de Reus ha acollit un dinar col·loqui organitzat per la Fundació Gresol. En aquesta ocasió, el ponent ha estat el Sr. Juan A. Samaranch i Salisachs, vicepresident primer del COI (Comitè Olímpic Internacional) i, a la vegada, CEO i soci fundador de GBS Finanzas.

Al col·loqui hi han assistit prop de 80 empresaris i personalitats rellevants del nostre territori que no s’han volgut perdre l’oportunitat d’escoltar en primera persona la ponència del Sr. Samaranch.

La seva xerrada s’ha estructurat en dues parts ben diferenciades, d’una banda, una més econòmica basada en la seva activitat professional al capdavant de l’empresa GBS Finanzas. És aquí on ha parlat de la importància de la Xina i ha destacat que totes les empreses haurien de tenir una estratègia davant aquest país. També ha afirmat que el mercat d’operacions corporatives travessa un excel·lent moment; en contraposició al que ha sigut l’any 2018 en quant a gestió de patrimonis, que ha sigut un dels pitjors anys.

D’altra banda, el Sr. Samaranch també ha parlat de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Barcelona-Pirineus 2030, la qual ha qualificat com a possible i amb opcions, però ha alertat que s’hi presentaran moltes altres candidatures i que, per tant, tindrà molta competència. De forma genèrica, ha analitzat l’impacte econòmic de celebrar uns jocs olímpics i ha assegurat que els ingressos i les despeses estan força equilibrats i que, per tant, no ha de ser un factor negatiu.

Per últim, ha assegurat que el moviment olímpic gaudeix de molt bona salut

Trajectòria professional del ponent

 Juan A. Samaranch és MBA per la Universitat de Nova York i grau en Enginyeria Industrial per la UB. Entre 1982 i 1986 fou director de comptes de l’empresa International Flavours and Fragances. Entre 1986 i 1989 fou associat senior de The First Boston Corporation, col·laborant en projectes a Espanya i Llatinoamèrica. És conseller delegat i soci fundador de GBS Finanzas, una de les principals entitats dedicades a Investment Banking a Espanya.

A banda, és membre del consell d’administració de GM Food, vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya i president del Comitè Organitzador del Summit Shopping Tourism and Economy de Madrid.

En l’àmbit d’esports, ostenta el càrrec de vicepresident primer del Comitè Olímpic Internacional (COI) i és membre, a la vegada, del Comitè Olímpic Espanyol (COE), entre d’altres càrrecs.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.