• Juliol per a tots els gustos •

El mes de juliol ens situa de ple en la temporada d’estiu, en què molts reusencs gaudeixen de les vacances i aprofiten per participar en esdeveniments culturals i lúdics. Un dels actes més tradicionals aquest mes a Reus és la Fira de de Sant Jaume i una de les principals novetats d’aquest estiu serà la reestrena al Teatre Fortuny de Reus de la peça de teatre líric en català “Tempesta esvaïda”, el dia 22 de juliol, una obra estrenada el novembre de 1936 al Teatre Nou de Barcelona i mai més representada fins ara.
Tant des de la regidoria de Cultura com des de la de Participació, Ciutadania i Transparència s’han programat un bon nombre d’activitats, com són les que ofereixen les Biblioteques Municipals (la Pere Anguera i la Central Xavier Amorós) en coordinació amb la del Centre de Lectura, que també forma part del sistema de lectura pública de Catalunya. El Casal de Joves promou també diferents propostes per a les persones joves, entre les quals n’hi ha de lúdiques i de formatives, mentre que la xarxa de Centres Cívics també mantindran l’activitat durant aquest estiu.
Al Museu de Reus es troba ja oberta al públic l’exposició “Eduard Toda, de Reus al món”, que és un dels actes principals de l’Any Toda que s’organitzen a Reus. Una exposició que serveix per tenir una àmplia panoràmica sobre la vida i l’obra de Toda, amb peces cedides per un bon nombre de prestadors que fins ara no s’havien exposat públicament. A més, al Museu de Reus de la plaça de la Llibertat, fins al 2 de juliol es pot veure, en el marc de l’exposició “Ara toca festa!”, els primers nanos que van ser coneguts com a Xiquet i Xiqueta de Reus per la població reusenca.
Des d’una òptica lúdica, els reusencs i reusenques poden gaudir ja aquest juliol del servei de les Piscines Municipals, gestionades per la regidoria d’Esports a través de Reus Esport i Lleure. Les instal·lacions obren de manera regular de dilluns a diumenge d’11:00 a 20:00 h i tenen programades per aquest any dues activitats extraordinàries: l’ Electropiscina, que organitza la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència el divendres 15 de juliol i la cursa seminocturna de Sant Jaume el divendres 22 de juliol. A més, el dia 10 de juliol es podrà col•laborar amb la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”.

Reus Cultura
www.reus.cat/cultura

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.