Justícia posa en marxa un nou jutjat a Reus

Justícia posa en marxa un nou jutjat a Reus

El nou òrgan resoldrà assumptes de l’àmbit civil i descongestionarà els casos d’incapacitacions, herències i arrendaments amb 9 professionals. El jutjat estarà operatiu el 30 de setembre

Reus disposarà des d’aquest 30 de setembre del nou Jutjat de Primera Instància número 8. Estarà situat a l’únic edifici judicial de la ciutat, a l’Avinguda Marià Fortuny, 73, i s’ubicarà a la segona planta, entre el Jutjat VIDO i el Jutjat de Primera Instància núm. 7. Per posar-lo en marxa, el Departament de Justícia incorporarà 9 nous professionals. Es tracta de quatre tramitadors, tres gestors judicials i dos auxilis judicials. Justícia ha invertit més de 50.000 euros en l’adequació de l’espai, el mobiliari i l’equipament informàtic. 

Descongestionar l’acumulació de casos de l’àmbit civil, com les incapacitacions

El Jutjat de Primera Instància núm. 8 de Reus tractarà els casos que fan referència a la jurisdicció civil, que, per tant, no comporten penes de presó. Es tracta de conflictes entre particulars o entitats, reclamacions econòmiques, incapacitacions de persones, desnonaments, contractes de compravenda, herències i arrendaments.

Reus acull l’Institut Psiquiàtric Pere Mata, una entitat de serveis de salut mental que atén una àmplia població de la comarca i genera un gran volum de feina als tribunals. La posada en marxa del nou jutjat ajudarà a descongestionar la saturació que pateixen els jutjats de primera instància de la ciutat, especialment pel que fa a internaments i capacitats.

Uns jutjats que presten servei a 28 municipis del Baix Camp

El partit judicial de Reus està integrat per 28 municipis de la comarca del Baix Camp, amb un total de 191.000 habitants.

Dos nous jutjats a Reus des del 2018

El nou jutjat de Primera Instància 8 és el segon que es posa en marxa a Reus en els últims dos anys. L’anterior és el Primera Instància número 7, que funciona des del 2018.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.