L’ Escola Cèlia Artiga participa en el Programa de foment de l’emprenedoria

L’alumnat de 5é curs de l’Escola Cèlia Artiga de Reus participa en una prova pilot al territori del Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles que impulsa la Diputació de Tarragona amb el suport dels ens munic ipals, les escoles i els ateneus cooperatius. L’objectiu és promoure l’esperit emprenedor i competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària (5è o 6è) com l’autonomia i la iniciativa personal.  El programa està destinat a les escoles de la demarcació de Tarragona i els municipis que han format part de la primera prova pilot són Reus, al Camp de Tarragona; Calafell, al Baix Penedès i Ulldecona a les Terres de l’Ebre.

Carme Ferrer, diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona; Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus; Daniel Recasens, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus i Patrícia Homs, de Coopcamp han visitat aquest matí l’Escola Cèlia Artiga on l’alumnat de 5é i la  tutora han explicat de primera mà el projecte que estan treballant al llarg del curs i que consisteix en la creació d’una cooperativa de serveis simulada, anomenada “Drac Taller”, que ofereix tallers artístics (manualitats, pintacares, dibuix…) a un perfil infantil i juvenil.  Des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, i amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, es va fer la proposta d’escola i s’ha fet d’enllaç entre les parts participants i l’acompanyament i suport al grup escolar en tot el programa.

Carme Ferrer, diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona s’ha referit a la voluntat de la Diputació de fomentar “la cultura i els valors emprenedors a la comunitat educativa del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Amb aquest programa contribuïm al canvi de model productiu i de visió de futur fomentant l’aprenentatge de valors com l’economia social, circular i sostenible de la demarcació”.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha manifestat que el programa “reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat i  constitueix una eina per a la inclusió social i en benefici de tota la societat”. Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha posat en valor que el programa “facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou l’esperit emprenedor i cooperatiu de l’alumnat”.

Una cooperativa simulada

Al llarg de tot el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona la cooperativa simulada dins el grup aula en el qual els alumnes són els socis fundadors.

El procés es porta a terme en diverses fases, on es desenvolupa la constitució de la cooperativa, la seva legalització, el disseny dels elements gràfics, etc. Al llarg del segon trimestre es constitueix una comunitat de pràctica amb els ens i centres que participin del programa (personal de l’administració i personal docent) per compartir experiències i pràctiques que s’estan duent a terme. En el cas de “Drac Taller” s’impartiran tallers de manualitats dins de la pròpia escola i posteriorment s’oferiran a l’AMPA i a l’asssociació de veïns del barri.

Finalment, a l’últim trimestre es portarà a terme una jornada per donar a conèixer el resultat final amb un mercadet on tothom qui vulgui podrà assistir, visualitzar el treball i adquirir els productes, si és el cas.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.