La Biennal d’Art 2021 de la Diputació rep obres de 241 artistes de tot l’Estat

La participació a la Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona d’enguany ha crescut prop d’un 80%. El certamen ha rebut un total de 241 obres, 188 més que en l’anterior edició celebrada l’any 2019. Aquest increment respon a la reformulació dels premis que ha fet la institució per tal d’impulsar-los i adaptar-los a les tendències creatives actuals.

La Biennal d’Art és un certamen de creació artística de referència a la demarcació de Tarragona i arreu del país i de l’Estat. De fet, de les 241 obres que s’hi han presentat enguany, 42 són d’autors de la demarcació de Tarragona, 107 d’artistes procedents d’altres indrets de Catalunya i la resta de diverses zones de l’Estat. 

El jurat de la Biennal es va reunir el 16 de juliol per escollir les obres que s’exposaran a la mostra sobre el certamen que es podrà veure a partir de la tardor al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). Al setembre, el tribunal es tornarà a reunir per decidir els guanyadors d’aquesta edició. Impulsada a través del MAMT de la Diputació, la Biennal d’Art va néixer fa 77 anys amb l’objectiu de potenciar la creativitat, atraure el talent i consolidar el Museu com a motor i aparador de noves tendències artístiques. Un dels principals canvis introduïts en la convocatòria d’enguany és la fusió dels dos premis que s’atorgaven fins ara (el Tapiró de pintura i el Julio Antonio d’escultura) en un de sol. En aquest sentit, enguany s’han admès obres de qualsevol estil dins del concepte de les arts visuals, independentment de la seva disciplina i sense la necessitat d’atendre a cap classificació prèvia. L’objectiu ha estat afavorir l’interès i la complicitat dels autors i autores i respondre a un canvi de paradigma observat en els darrers anys. Una altra novetat és la concessió de dos accèssits de 3.000 euros cadascun i la dotació de 600 euros per a les deu obres seleccionades per formar part de l’exposició sobre la Biennal.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.