La Biennal d’Art 2021 de la Diputació rep obres de 241 artistes de tot l’Estat

La participació a la Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona d’enguany ha crescut prop d’un 80%. El certamen ha rebut un total de 241 obres, 188 més que en l’anterior edició celebrada l’any 2019. Aquest increment respon a la reformulació dels premis que ha fet la institució per tal d’impulsar-los i adaptar-los a les tendències creatives actuals.

La Biennal d’Art és un certamen de creació artística de referència a la demarcació de Tarragona i arreu del país i de l’Estat. De fet, de les 241 obres que s’hi han presentat enguany, 42 són d’autors de la demarcació de Tarragona, 107 d’artistes procedents d’altres indrets de Catalunya i la resta de diverses zones de l’Estat. 

El jurat de la Biennal es va reunir el 16 de juliol per escollir les obres que s’exposaran a la mostra sobre el certamen que es podrà veure a partir de la tardor al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). Al setembre, el tribunal es tornarà a reunir per decidir els guanyadors d’aquesta edició. Impulsada a través del MAMT de la Diputació, la Biennal d’Art va néixer fa 77 anys amb l’objectiu de potenciar la creativitat, atraure el talent i consolidar el Museu com a motor i aparador de noves tendències artístiques. Un dels principals canvis introduïts en la convocatòria d’enguany és la fusió dels dos premis que s’atorgaven fins ara (el Tapiró de pintura i el Julio Antonio d’escultura) en un de sol. En aquest sentit, enguany s’han admès obres de qualsevol estil dins del concepte de les arts visuals, independentment de la seva disciplina i sense la necessitat d’atendre a cap classificació prèvia. L’objectiu ha estat afavorir l’interès i la complicitat dels autors i autores i respondre a un canvi de paradigma observat en els darrers anys. Una altra novetat és la concessió de dos accèssits de 3.000 euros cadascun i la dotació de 600 euros per a les deu obres seleccionades per formar part de l’exposició sobre la Biennal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.