La Cambra de Comerç de Reus demana al Govern de la Generalitat que sol·liciti la declaració de zona catastròfica per les comarques del Priorat i la Terra Alta

entrada cambra de comerç de reus

La Cambra de Comerç de Reus ha fet arribar formalment, i per escrit, al Conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en qualitat també de Conseller tutelant de les Cambres de Comerç, la petició per declarar les comarques del priorat i la Terra Alta Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil -el que abans es coneixia com a zona catastròfica. Una petició que el Govern de la Generalitat hauria de traslladar al Govern Central perquè la valorés.

La Cambra trasllada la seva petició hores després de fer-se públic que el Consell de Ministres aprovés, ahir dimarts, la declaració de zona catastròfica per les comunitats autònomes d’Astúries, Castella i Lleó, Castella La Manxa, Andalusia, Aragó, Madrid, La Rioja i Navarra. La declaració es va fer a petició de les mateixes comunitats.

D’aquí el prec que ha trasllat la Cambra a la Generalitat a través del Conseller d’Empresa. Els arguments de la corporació es basen en l’impacte del Filomena, a tots nivells, sobre el territori. Exemplifica aquesta afectació en dos casos concrets, el Celler Vall Llach, a Porrera, i l’empresa Fermator, a Falset. En aquest últim cas la situació és especialment crítica atenent que és l’empresa més gran de la comarca. En depenen 120 famílies. Pel Priorat garantir la continuïtat d’aquesta empresa és vital. I per això la corporació reclama que es posin tots els mitjans necessaris perquè pugui restablir-se, quan abans, la seva activitat.

La petició, signada pel mateix President de la Cambra, Jordi Just, també apunta a la importància de la declaració ZAGEPC per les administracions locals que han de fer mans i mànigues per donar resposta a les necessitats ordinàries dels seus municipis i que ara es veuen abocades a fer front a l’impacte extraordinari que ha comportat el temporal. Per això cal donar resposta adequada a les necessitats d’un territori que requereix, més que mai, sentir-se confortat per les administracions superiors. I fer-ho quan abans millor, abans no ens haguem de lamentar per haver arribat tard.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.