La Cambra de Comerç de Reus denuncia els talls de subministraments arran les nevades

entrada cambra de comerç de reus

La Cambra de Comerç de Reus denuncia enèrgicament la situació que estan travessant diversos municipis del seu àmbit territorial, especialment a la Terra Alta i al Priorat, afectats, durant aquestes últimes hores, per talls en el subministrament elèctric i en la cobertura de telefonia fixe i mòbil. La corporació considera que aquestes incidències no s’expliquen únicament per l’excepcionalitat de la climatologia d’aquest cap de setmana, sinó que posen al descobert, una vegada més, la cronificació que ha patit el mal manteniment de les línies de subministrament. Un fet que, en el cas de l’electricitat, esdevé indignant atenent que estem a la principal zona productora d’energia elèctrica del país.

Pel que fa a la telefonia, la Cambra recorda que en diverses ocasions ja s’ha traslladat la queixa a les administracions competents. L’última vegada, per escrit el passat mes de desembre, al Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, advertint de les mancances de la línia a la demarcació i, més concretament, a la comarca del Priorat.

Tot i ser coneixedors que la solució a aquest problemes, en molts casos i especialment en el tema telefònic, respon a la voluntat d’empreses privades que tenen el seu propis interessos i plans de desenvolupament, la corporació considera inadmissible que un servei essencial com aquest no tingui una tutela estricta per part de l’administració, amb l’objectiu essencial d’afavorir l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats en relació a la resta d’habitants del nostre país. Cal, per tant, adoptar solucions immediates per evitar que serveis tan deficients accentuïn el risc de despoblament d’aquestes comarques.

Un altre dèficit infraestructural que ha posat al descobert el temporal, ha estat la línia fèrria R15, tallada al trànsit de combois des de Móra la Nova a Riba- roja. Cal recordar que la Cambra va denunciar l’absència de cap partida en els pressupostos generals de l’Estat per l’arranjament i manteniment de la que està considerada la línia del país en més mal estat. Una evidència que es constata, una vegada més, en la situació que estem travessant aquests dies.

Finalment la Cambra vol mostrar la seva solidaritat amb tots els afectats i, de manera ben especial, amb la propietat i treballadors del celler Vall Llach de Porrera, que ha vist com la neu ha provocat l’esfondrament de la teulada de les seves històriques instal·lacions.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.