La Cambra de Comerç de Reus premia la tradició, innovació i excel·lència empresarial del territori

L’auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus ha acollit la gala d’entrega dels Premis Cambra amb els quals la Cambra de Comerç de Reus tanca oficialment els actes del 135è aniversari de la Corporació. S’han fet prop d’una cinquantena de reconeixements a persones i diferents realitats empresarials dels sectors agroalimentari, comercial, industrial, turístic, firal, així com de la restauració i serveis de les comarques que formen part de l’àmbit de treball de la Cambra de Reus. A més, els Premis Cambra han premiat també la tasca de la promoció de la Formació Professional, la innovació, la cultura i el periodisme.

Els Premis Cambra han buscat fer un reconeixement especial a la tradició empresarial i a totes aquelles empreses que han fet un pas endavant en un moment difícil a conseqüència de la pandèmia. Els Consells Comarcals van tenir una presència destacada a la gala com a mostra del compromís amb el territori, l’aposta per la diversificació i el producte quilòmetre zero i la necessitat d’enfortir el teixit empresarial en l’àmbit rural per contribuir a l’equilibri territorial.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, va centrar part del seu discurs en reclamar al Govern de la Generalitat ajuda per aconseguir millores a la N-420 i l’eix de l’Ebre, així com en l’àmbit ferroviari. Just va insistir un cop més la necessitat de construir l’estació intermodal que connecti amb l’alta velocitat i l’aeroport. Una petició a la qual es sumava també l’alcalde de  Reus, Carles Pellicer, assegurant que “necessitem millors comunicacions per  ser encara més potents, no volem ser ciutadans de segona”.

El president de la Cambra de Comerç també ha demanat que s’aposti per l’expansió del 5G al territori i que es tingui en compte a les cambres per planificar les inversions  derivades del cànon nuclear. “Hem de fer economia productiva o no tindrem economia social. Volem reptes, volem Hard Rock i tots els projectes que siguin riquesa pel territori”, ha dit Just.

Fent una menció especial a la història de la Cambra de Reus, Jordi Just va aprofitar també per demanar la concreció d’una llei de cambres que marqui un sistema clar de finançament. Segons Just “treballem com una ONG i de vegades ens és difícil arribar a tot el teixit empresarial, necessitem ajuda”.

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, recollia el guant assegurant que “les infraestructures físiques i les digitals són necessàries” i que des de l’administració es seguirà treballant per “posar-ho fàcil a les empreses”. Puigneró ha posat també l’accent en l’expansió del 5G al territori com eina vertebradora. “El teletreball és avui també el gran instrument per combatre el despoblament i això ho fa possible la digitalització. Som un país agrícola i comercial però també hem de ser tecnològics i estimar i fomentar el talent”, ha assegurat el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

L’entrega dels Premis Cambra ha tingut també caràcter solidari recaptant fons per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Sra. del Mar de Reus. Donada la  situació a Ucraïna, el 50% de la recaptació total s’entregarà a l’ONG OPEN EUROPE, que treballa per portar ajut humanitari a la zona de conflicte. Precisament, l’Auditori es posava en peu per mostrar la solidaritat amb les víctimes de la guerra d’Ucraïna amb un ampli aplaudiment amb el què es va voler simbolitzar també la petició de la fi del conflicte.

Dos dels moments més emotius de la vetllada es van viure amb l’entrega dels reconeixements a títol pòstum al forner i president del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp i de la província de Tarragona, Joan Cabré; i a Anna Macho, presidenta de l’Associació d’Empresàries i Dones  Directives de Tarragona.

Per altra banda, la Cambra de Comerç de Reus va atorgar per sorpresa dos Premis d’Honor Extraordinaris pel treball per l’empresa i el territori “de manera exemplar i amb un model d’èxit”. Els guardons han estat per Jordi París, director de Concactiva, i a Mario Basora, exdirector de Elring Klinger. Entre les distincions en l’àmbit periodístic destaquem especialment la del periodista Esteve Giralt pel seu reportatge De la guerra de preus a la recerca del valor afegit dedicat al sector agroalimentari i publicat a l’especial vintè aniversari de l’Indicador d’Economia.

RELACIÓ DE GUARDONATS/ES

La Cambra de Comerç de Reus organitza els premis en col·laboració amb la regidoria d’Empresa i Ocupació i amb el patrocini, entre d’altres, de CaixaBank. S’ha fet un reconeixement explícit a diverses realitats sobre les que ha impactat la pandèmia durant els darrers mesos. Sectors com el turisme, la cultura amb Tallers Avall, la restauració amb Rucuria, promotora del Quatre Molins de Cornudella, el comerç amb l’Estanc Reus 1, Unió botiguers i empresaris de l’Espluga de Francolí, Pastisseria Pepi d’Ulldemolins, Pastisseria Montaña d’Ascó, Cal Forner de Batea, les agències de viatge amb Nuevos Destinos Ahuel o les fires amb la Fira de l’Avellana de Riudoms.

També es reconeixeran àmbits que defineixen línies estratègiques de la Cambra com la Formació Professional amb l’Institut Martí l’Humà de Montblanc i Fina Mestres, secretària executiva de la Fundació FP Empresa; a més de la promoció de productes agroalimentaris, amb especial atenció a la creació de la Farina de Mestral, el projecte que acompanya la Cambra en col·laboració amb el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, l’Agropecuària Coperal de Santa Coloma de Queralt i la Farinera Poquet d’Ascó.

Entre els premiats i premiades del territori hi ha també l’oli de la DOP Terra Alta, Pescaporta Distribucions de la Ribera d’Ebre, l’Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés al Priorat, el Càmping Serra de Prades a la Conca de Barberà i el projecte de prontoteràpia que promou la MIDIT, la Mancomunitat de municipis que dibuixen Tivissa, Pratdip i l’Hospitalet de l’Infant i Vandellós.

Aquesta edició també ha posat en valor les empreses que s’han distingit en la lluita contra la pandèmia. Els Premis Honorífics Compromís han reconegut la tasca de l’Hospital Sant Joan de Reus, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i l’Institut Pere Mata, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el servei de prevenció de riscos laborals Salut i Treball i l’empresa de fabricació de material sanitari Tecnol Health.

Entre els Premis d’Honor hi ha també el Port de Tarragona com a referent de la internacionalització i el Grup Bon Preu, que construirà el seu nou centre logístic a Montblanc, passant pel Grup Fermator, que reconstruirà la seva fàbrica a Falset afectada pel temporal Filomena. Destaca també el premi a Freshly Cosmetics, que construeix el seu centre logístic a Gandesa, DAMM pel suport incondicional a la Ganxet Pintxo, o el projecte Bons Reus de l’Ajuntament de Reus.

Els Premis Cambra 2021 han incorporat els Premis Reus Empresa de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus. En aquest cas, els guardonats han estat Casa Pladevall, per la seva aposta continuada pel model comercial del Mercat Central de Reus; Costa Concentrados Levantinos, per la seva vocació de procurar per l’economia circular a les seves instal·lacions i laboratoris Cenavisa, pel seu programa continuat d’investigació tecnològica en l’elaboració dels seus productes veterinaris.

També s’ha fet entrega dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus de la mà de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, guardons que reconeixen les millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus. En aquesta ocasió s’ha distingit a les empreses Comercial Valira, Òptica La Creu Blanca i Em fa el pes. Els accèssits se’ls han endut Elring Klinger, Porta Sistemas i Daffos Orgànica.

A tot plegat cal sumar-hi sis distincions en l’àmbit periodístic que han retratat la realitat empresarial de les comarques de Tarragona destacant la feina dels i les periodistes Jan Magarolas (NW Revista de Reus), Anna Fortuny (8TV), Marta Pons i Albert Torres (Canal Reus TV), a Canal Reus, Alba Cartañà (Reus Digital) i a Esteve Giralt (Indicador d’Economia). Finalment, s’ha atorgat un guardó especial a la sopano Sara Blanch, nascuda a Darmós, com a figura que posa en valor el territori a nivell internacional en el món de l’art i la cultura.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.