Concurs de poesia recitada als instituts de la ciutat

Les Biblioteques Municipals de Reus engeguen un concurs de poesia recitada amb motiu de la celebració de l’Any Ferrater i també en el marc de la programació del Març Marçot. Amb el nom de Poetry Slam “Som Ferrater”, la iniciativa es farà en sis instituts de la ciutat.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació de l’Ajuntament de Reus, ha explicat aquest migdia des de l’Institut Baix Camp que “aquesta proposta té la finalitat de fomentar el coneixement de l’obra de Gabriel Ferrater entre l’alumnat dels instituts de la ciutat”.

En aquesta edició hi participen l’ES Baix Camp, l’IES Domènech i Montaner, l’IES Gaudí, l’IES Gabriel Ferrater, l’IES Josep Tapiró i l’IES Salvador Vilaseca. 

Com a prèvia a la realització del concurs, els grups de classes participants realitzen tot un gruix d’activitats en els mateixos centres educatius. Per una banda, tallers de lectura amb un lot de llibres itinerant de “Les dones i els dies”, de Gabriel Ferrater, cedit per les Biblioteques Municipals. I, per altra banda, allers d’escriptura i d’interpretació impartits pel formaor Salva Soler, poeta multidisciplinari, campió de l’Estat espanyol i medalla de bronze a la Copa del Món de Poetry Slam 2015, a més de ser un dels majors exponents de la poesia escènica i del spoken word a nivell internacional. 

La semifinal i la final tindran lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós els dies 25 d’abril i 23 de maig, respectivament, a partir de les 18:00 h, i seran actes oberts a tothom que ho desitgi. 

L’alumne guanyador rebrà com a premi una tauleta patrocinada per l’empresa BEEP Informàtica, i el seu institut guanyarà un fons de llibres procedent del fons de les Biblioetques Municipals de Reus. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.