La Casa d’oficis de Mas Carandell clou l’edició d’enguany presentant dos projectes al voltant de la plaça de La Patacada

Diseny gàfic

L’acte de cloenda de la quarta edició de la  Casa d’Oficis de Creació i producció audiovisual que organitza  Mas Carandell en el marc del projecte de Treball als barris tindrà lloc quest dijous, 12 de desembre a les 18:00 h, a la sala d’actes del Casal de les dones.

L’acte comptarà amb la presència del regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats; del Cap del servei territorial d’Ocupació a Tarragona, Manuel Garcia, i de l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, els quals faran el lliurament de diplomes als 16 joves d’entre 17 a 24 anys que finalitzen el seu itinerari formatiu i laboral. Són 8 en cada especialitat, 5 noies i 3 nois a Creació audiovisual; i 3 noies i 5 nois a Desenvolupament de continguts per a videojocs.

Durant la cloenda es presentaran els projectes de fi de curs creats en els darrers sis mesos pels nois i noies de cada especialitat. Enguany aquests treballs tenen com a eix temàtic la plaça Patacada de Reus, escollida per trobar-se al barri del Carme, un dels tres en els que actua Mas Carandell, juntament amb el Sol i Vista i la Immaculada.

El mòdul d’audiovisuals projectarà el documental “Això no és una plaça”, que tracta de l’aprenentatge durant el curs en les quatre estacions de l’any. Són reflexions, a partir d’aquest emblemàtic espai urbà,  des de diferents punts de vista  i també des de la implicació directa, expressant tot el que s’ha après, més enllà de la producció audiovisual, gràcies a la gent present a la plaça al dia a dia en el transcurs de l’any.

Per la seva banda, el mòdul de videojocs presentarà “Kyozone”, una recreació animada en videojoc i màxima fidelitat pel que fa edificis i estilística de La Patacada, però ambientada en un futur distòpic ubicat en una societat fictícia d’estètica cyberpunk. A partir d’un acurat treball tècnic i la incorporació d’efectes i música, veurem els resultats en un vídeo que mostrarà el resultat a les persones assistents.

A més dels treballs de fi de projecte, al llarg de l’any l’alumnat ha treballat en l’espot de l’oferta de Mas Carandell, clips de difusió de la mateixa Casa d’oficis, un reportatge sobre els Dispositius d’inserció laboral, un sobre la Fira Camins d’FP, el clip “100% fortes, la campanya “Parla’m en català” del Centre de Normalització lingüística, l’espot del Casal de Joves i clips de promoció per Joventut, entre d’altres, i ha realitzat tasques de localització per un projecte de la Boca de la Mina de Comunicació corporativa.

Les Cases d’oficis són subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris, i reben cofinançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. La seva durada és d’un any, que s’estructura en un primer semestre de formació i un segon en el que els nois i noies tenen un contracte laboral de l’IMFE Mas Carandell.

Mas Carandell preveu iniciar molt aviat la cinquena Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual. S’adreçarà de nou a joves en atur de Reus menors de 25 anys que tinguin estudis de Graduat en ESO, Batxillerat o Cicle formatiu de grau mitjà. La preinscripció és oberta a Mas Carandell o bé a mascarandell.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.