La Cavalcada de Reis de Reus tornarà a sortir al carrer

Reus tornarà a viure la Cavalcada de Reis pels carrers de la ciutat, després que l’any passat s’hagués d’anul·lar ateses les mesures sanitàries decretades arran de la pandèmia. El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat en roda de premsa les principals novetats amb les que treballa ReusCultura per poder realitzar la recollida de cartes per als Reis d’Orient i la posterior Cavalcada.

El Parc de Sant Jordi tornarà a ser l’espai per recollir les cartes de tots els nens i nenes, substituint el campament del Jardí de la Casa Rull i convertint-lo en un espai més ampli. La recollida de cartes es farà els dies 2, 3 i 4 de gener, de 10:00 h a 13:30 h i de 16:30 h a 20:30 h.

Els Patges reials arribaran a la ciutat uns dies abans, el dimecres dia 29 de desembre. Faran una salutació des del balcó de la Casa Rull a les 18:00 h i tot seguit faran una cercavila pels carrers de la ciutat, un recorregut que repetiran l’endemà 30 de desembre a les 11:00 h i a les 18:00 h.

El parc de Sant Jordi estarà ambientat amb tot allò que necessiten els patges per desenvolupar la seva important tasca. Amb entrada pel mateix parc, i sense necessitat de reserva prèvia d’entrades, el públic podrà accedir a l’espai en grups de 20 persones que aniran recorrent els diferents espais que mostraran les tasques que fan els patges per preparar l’arribada dels Reis d’Orient.

El nou emplaçament farà possible un aforament més ampli i còmode, ja que en els darrers anys les característiques del Jardí de la Casa Rull condicionava la disposició de les cues i el nombre de públic que podia entregar les cartes als Patges Reials.

Pel que fa a la Cavalcada de Reis es realitzarà, com es tradicional, el dimecres 5 de gener. A les 16:30 h arribaran els Reis d’Orient a la plaça d’Anton Borrell i la cercavila començarà a les 18:30 h des del carrer Ample.

Daniel Recasens ha manifestat que “és evident que la situació epidemiològica del moment pot condicionar aleshores el desenvolupament de la Cavalcada, tot i amb això, en aquests moments, està prevista que es desenvolupi de la mateixa forma que els darrers anys, amb el recorregut tradicional”. El regidor de Cultura i Política Lingüística ha agraït la complicitat de totes les entitats de la ciutat que col·laboren amb la Cavalcada de Reis i amb la recollida de cartes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.